Äripäev • 19. aprill 2017 kell 6:31

EASi nõukogu sai uued liikmed

Investor ja ettevõtja ning Skype'i endine juht Tiit Paananen.  Foto: Raul Mee

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo nimetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu uuteks liikmeteks IT-ettevõtja Tiit Paananeni, Kone Baltikumi tegevdirektor Markus Nisula ja põllumajandusettevõtja Urmas Lahti.

Paananen on Pipedrive'i kvaliteedijuht ja tuntud ka kui Skype'i endine juht, ta on tegutsenud IT-sektoris alates 1995. aastast. Ka on ta töötanud Arengufondis, Swedbankis, Helmeses ja DNSis ning aastatel kuulunud Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatusse.

Nisula töötas enne Kone Baltikumi direktoriks asumist BNS Grupi juhatuse esimehe, Elisa Eesti ASi tehnoloogiaüksuse juhi ja Radiolinja Eesti ASi finantsjuhina, olnud Soome-Eesti Kaubanduskoja juhatuse esimees ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige.

Laht on Eesti põllumajandusettevõtja, OÜ Markilo juhatuse esimees ning OÜ Kureoja Jõusöödatehase juht. Laht on Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu esimees ja TÜH Kolm Vilja juhatuse liige.

EASi nõukogu liikmete kohalt kutsus minister tagasi Reena Säästla ja ametiaja lõppemise tõttu Toomas Taltsi. David O´Brock lahkus EASi nõukogust mullu detsembris.

EASi nõukogusse kuuluvad Viljar Lubi, Kaia Sarnet, Anto Liivat, Tiit Paananen, Markus Nisula ja Urmas Laht, nõukogu esimees on Erki Mölder.

Hetkel kuum