• Jaga lugu:

  Aktsiisitõusud suurendasid alkoholitootja müüki

  Altia Eesti AS tootmiskompleks Tabasalu lähistel.Foto: Eiko Kink

  Alkoholitootja Altia Eesti müügitulu ja kasumit aitasid kasvatada alkoholiaktsiisi tõusud – inimesed tegid palju etteoste ja see suurendas müüki.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, alkohoolsete jookide tootmise ja hulgimüügiga tegeleva Altia Eesti ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 18,4 protsenti 38,6 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 787 562 euro võrra 1,69 miljoni euroni.
  Töötajate arv vähenes kuue võrra ning keskmiselt töötas eelmisel aastal firmas 80 inimest. Käive töötaja kohta suurenes 27 protsenti 483 071 euroni. Keskmine brutotasu langes 5,5 protsenti 1633,2 euroni kuus.
  „Ettevõtte 2016. aasta tegevus oli mõjutatud alkohoolsete jookide aktsiisis tõusust ning kahanevast müügikeskkonnast. 1. veebruaril 2016. aastal rakendunud 15 protsenti kõrgem alkoholi aktsiis tingis oodatul määral kangete alkohoolsete jookide suurenenud tootmise ja müügi 2016. aasta algul. Sama aasta detsembris toimus samuti märkimisväärselt suurem alkohoolsete jookdie müük ja tootmine seoses 2017. aasta veebruaris toimunud alkoholiaktsiisimaksu tõusuga,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.
  Müügitulu aitaski tõsta alkoholiaktsiisi tõus – enne aktsiisitõusu tehti palju etteoste ja see suurendas märkimisväärselt müüki Eesti turul.
  Altia Eesti AS eksportis oma toodangut Läti, Rootsi, Norra, Soome, Taani, USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Hispaania turgudele. Altia kontserni tuntumad kaubamärgid on Saaremaa vodka, Kosnkorva vodka ja Renault konjak.
  Altia Eesti emafirma on Soome ettevõte Altia Corporation. Dividende ettevõttest eelmisel aastal emafirma ei võtnud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allar Jõks valitsuse aastast: silma pole jäänud ükski algatus, mis lihtsustaks seadusandlust või vähendaks bürokraatiat
Eestis puudub hetkel ministeerium, kelle südameasjaks on hea õigusloome eest seismine ja ametkondlikust lühinägelikkusest võrsuvate algatuste pidurdamine, kirjutab vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks oma Facebooki lehel.
Eestis puudub hetkel ministeerium, kelle südameasjaks on hea õigusloome eest seismine ja ametkondlikust lühinägelikkusest võrsuvate algatuste pidurdamine, kirjutab vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks oma Facebooki lehel.
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Raadiohommikus: toidu kallinemisest, rekordilisest palgakasvust ja Ferraridest
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.