Äripäev • 26 mai 2017

Inspektsioon uurib BWMi ja linnafirma lepet

Tallinna linnavalitsuse allasutus Tallinna Jäätmekeskus ostis eelmisel kuul viis uut prügiautot.  Foto: Postimees/Scanpix

Keskkonnainspektsioon alustas täna haldusmenetlust, et selgitada Tallinnas Nõmme linnaosas toimuva korraldatud jäätmeveo vastavust jäätmeseaduse nõuetele.

Keskkonnainspektsiooni teatel on küsimus eeskätt osaühingu BWM ja Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse allhanke lepingu ulatuses, milliseid kohustusi see lepingupooltele ette näeb. "Hetkel on see ebaselge, sest tegu on suulise lepinguga ning on kahtlus, et allhankega üritatakse varjata tegeliku korraldatud jäätmeveo üleandmist linna ettevõttele," seisis pressiteates.

Kuna linnavalitsuse ja asutuste selgitused lepingute ja jäätmekorralduse osas on vastuolulised, saadab inspektsioon Tallinna Keskkonnaametile, Tallinna Jäätmekeskusele, Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskusele ja osaühingule BWM kirjaliku päringu, milles palub selgitada lepingute sisu, allhanke ulatust ning vastavust jäätmeseaduse nõuetele.

Pärast asjaolude täpsustamist selgub inspektsiooni haldussunni rakendamise vajadus. Lisaks on Keskkonnainspektsioonil osaühingu BWM suhtes käimas väärteomenetlus, mis on seotud loata tegevusega käesoleva aasta 1 märtsist kuni 11. aprillini.

Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad alates 1. märtsist kriminaalasja, mille raames esitati eile Tallinna abilinnapeale Arvo Sarapuule kahtlustus teadvalt toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses.

Hetkel kuum