Äripäev • 14 juuni 2017

Savisaare kolmas kohtupäev lõppes enne algust

Edgar Savisaar kohtus.  Foto: Andras Kralla

Täna jätkub kolmandat päev kohtuprotsess Edgar Savisaare üle. Savisaarele kutsuti kiirabi ja istung lõppes enne selle algust.

10:35 Kohtume 8. augustil kell 10 hommikul," ütles Rebane

10:34 Saali naases Savisaare kaitsja Oliver Nääs, vahepeal juttu ajanud kaitsjad, süüdistatavad ja prokurör võtavad taas sisse oma kohad. Saabub kohtunik. "Kiirabi kontrollis Edgar Savisaare tervist, võimalik, et ta viiakse haiglas aga võib-olla tehakse ka kohapeal EKG. Kiirabiarst aga arvas, et tänasel istungil Edgar Savisaar küll osaleda ei saa," sõnas kohtunik Rebane.

10:30 Kiirabiarst viis ruumi meditsiiniseadme.

10:20 Kohtusaali saabusid kiirabiarstid, kes juhatati tagaruumi.

10:16 Nüüd lahkus saalist ka kohtunik. Kõik ootavad.

10:11 Kogu kohtusaal ootab nüüd kiirabi saabumist. Oliver Nääs lahkus saalist tagaukse kaudu.

10:10 Rebaselt küsitakse telefonis mitu lisaküsimust ja tundub, et kohe ei taheta kiirabibrigaadi välja saata, kuid Rebane selgitab, et kohtul on olemas kohtuarstide ekspertiisimäärus, mille järgi põeb Savisaar nelja rasket haigust ja talle tuleb kutsuda vajadusel kohtusaali kiirabi.

10:08 kohtunik Anne Rebane kutsub Savisaarele kiirabi. Rebane helistas kiirabisse otse kohtunikulaua tagant, öeldes, Nääsi selgituse järgi, et Savisaare pulss ja vererõhk on kõrged. "Niiöelda ihuarst leidis, et oleks vaja kutsuda kiirabi," ütles Rebane telefoni.

10:06 Istungi algus venib, sest Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs palus 10 minutit aega, et doktor Peep Põdder saaks Savisaare tervist kontrollida.

 

Riigiprokuratuur on esitanud Edgar Savisaarele süüdistuse korduvas suures ulatuses altkäemaksuga nõustumises ja vastuvõtmises, suures ulatuses toime pandud rahapesus, suures ulatuses ja korduvalt toime pandud omastamises ning suures ulatuses erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises.

Samas kriminaalasjas on süüdistus esitatud ka Alexander Kofkinile, Vello Kunmanile, Villu Reiljanile, Hillar Tederile, Kalev Kallole, Aivar Tuulbergile, Priit Kutserile ja MTÜ-le Eesti Keskerakond. Teised süüdistatavad anti kohtu alla aprillis.

Hetkel kuum