Mait Kraun • 1 juuli 2017

Elektriehitusfirma müügitulu langes

Elekter  Foto: PantherMedia/Scanpix

Elektriehitustöödega tegeleva Elektritsentrumi müügitulu langes, sest ehitusturul on väga raske olukord.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektri- ja sidevõrkude ehitusega tegeleva Elektritsentrum ASi müügitulu langes 5 protsenti, 8,55 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum ulatus 165 409 euroni, veel 2015. aastal teeniti 1,17 miljonit eurot kahjumit.

Mullu töötas firmas 112 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja 3 võrra. Käive töötaja kohta vähenes 2 protsenti, 76 377 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 8 protsenti, 1359 euroni kuus.

„2016. aasta tõestas nii avalikkusele kui ka meile, et kiiresti muutuvas maailmas suudavad ellu jääda firmad, kes lähtudes turusituatsiooni muutustest oskavad teha õigeid otsuseid ja tagada ettevõtte jätkusuutlik areng,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„Eesti ehitussektori meelestatus eelmise aastaga võrreldes on veelgi halvenenud –  on ehitusturult lahkuvaid firmasid ja on neid, kellel on "töönälg“. Kogu ehitusturu langevas tendentsis ei ole ettevõttel alust loota, et 2017. aastal säilitatakse sama müügitulu. Praktiliselt kõik lepingulised tööd on saadud vähempakkumise (loe: vähima hinnaga) tingimusel, mistõttu nende kasumimarginaal on väike.“

Ettevõttel on kokku viis omanikku – Ands Pillov, Alla Rapp, Rein Edovald, Ennu Põldma ja Ivar Viil. Kõigil on võrdne, 20 protsendiline, osalus.Omanikud maksid omale eelmisel aastal 50 000 eurot dividende. 2015. aastal võeti firmast kokku 105 000 eurot dividende.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum