• Jaga lugu:

  Elektriehitusfirma müügitulu langes

  ElekterFoto: PantherMedia/Scanpix

  Elektriehitustöödega tegeleva Elektritsentrumi müügitulu langes, sest ehitusturul on väga raske olukord.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektri- ja sidevõrkude ehitusega tegeleva Elektritsentrum ASi müügitulu langes 5 protsenti, 8,55 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum ulatus 165 409 euroni, veel 2015. aastal teeniti 1,17 miljonit eurot kahjumit.
  Mullu töötas firmas 112 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja 3 võrra. Käive töötaja kohta vähenes 2 protsenti, 76 377 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 8 protsenti, 1359 euroni kuus.
  „2016. aasta tõestas nii avalikkusele kui ka meile, et kiiresti muutuvas maailmas suudavad ellu jääda firmad, kes lähtudes turusituatsiooni muutustest oskavad teha õigeid otsuseid ja tagada ettevõtte jätkusuutlik areng,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.
   

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  „Eesti ehitussektori meelestatus eelmise aastaga võrreldes on veelgi halvenenud –  on ehitusturult lahkuvaid firmasid ja on neid, kellel on "töönälg“. Kogu ehitusturu langevas tendentsis ei ole ettevõttel alust loota, et 2017. aastal säilitatakse sama müügitulu. Praktiliselt kõik lepingulised tööd on saadud vähempakkumise (loe: vähima hinnaga) tingimusel, mistõttu nende kasumimarginaal on väike.“
  Ettevõttel on kokku viis omanikku – Ands Pillov, Alla Rapp, Rein Edovald, Ennu Põldma ja Ivar Viil. Kõigil on võrdne, 20 protsendiline, osalus.Omanikud maksid omale eelmisel aastal 50 000 eurot dividende. 2015. aastal võeti firmast kokku 105 000 eurot dividende.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.