• Jaga lugu:

  Enefiti kaevanduste käive kukkus koos põlevkivi hinnaga

  Eesti Energia Estonia kaevandus.Foto: Raul Mee

  Eesti Energiale kuuluva Enefit Kaevanduste käive kukkus koos põlevkivi hinnaga, ärikasum ulatus aga pea 29 miljoni euroni.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et põlevkivi kaevandamise ja kütuse tootmisega tegeleva Enefit Kaevanduste müügitulu vähenes eelmisel aastal 2 protsenti, 195,3 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 1,3 miljoni euro võrra, 28,8 miljoni euroni.
  Ettevõttes töötas eelmisel aastal keskmiselt 2240 inimest, võrreldes aasta varasemaga on seda 298 võrra vähem. Käive töötaja kohta kasvas 11 protsenti, 87 179 euroni. Keskmine brutotasu vähenes 4 protsenti ja oli 1384 eurot kuus.
  Enefit Kaevandused tegeleb põlevkivi kaevandamisega (Narva karjäär ja Estonia kaevandus) ja selle müügiga tarbijatele.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  Ettevõtte käibest moodustas 99 protsenti põlevkivi müük, ülejäänud käibes olid suurema osatähtsusega veoteenuse müük, killustiku, aheraine ja vanametalli müük.
  „Põlevkivi käive on võrreldes eelmise perioodiga vähenenud 2 protsendi võrra, kuigi põlevkivi müük (nii tonnides kui ka energiaühikutes) on suurenenud 15 protsendi võrra. Müügitulu vähenes õli ja elektri turuhindade languse tõttu 2016. aasta esimeses pooles. Aasta keskpaigas taastusid aga nii õli kui ka elektri turuhinnad,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.
  Lisaks otsustas valitsus alates juulist rakendada paindlikku põlevkivi ressursi maksustamist. Madalam ressursitasu vähendas põlevkivi tootmise omahinda ja sellest tulenevalt ka müügihinda, kirjutas ettevõte.
  Enefit Kaevanduste ainuaktsionär on Eesti Energia. Mullu ettevõttest dividende ei võetud. Aasta varem maksti firmast välja 18,5 miljonit eurot.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.