Sirje Rank • 21. august 2017 kell 7:58

Trump võtab ette maksureformi

Donald Trump rahandusminister Steven Mnuchiniga  Foto: Scanpix/Reuters

USA valitsus tahab sügisest keskenduda maksureformile, et viimaste turbulentsete nädalate järel vabariiklaste partei uuesti presidendi taha koondada, kirjutab Financial Times.

Lehe allikate teatel nähakse maksureformis valdkonda, mis võimaldaks presidendil lõpuks ühe olulise võidu saavutada, mis aitaks ühtlasi suhteid siduda USA ärieliidiga.

Eelkõige tahetakse rõhuda neile teemadele presidendi agendas, millel on USA ettevõtjate seas ja USA Kongressis suurem toetus. Nii nagu Hiina piiramine USA intellektuaalse omandi vargusel. Samas jääb odava terase impordi piiramise teema praegu ilmselt kõrvale, kuna sellel on ettevõtjate seas vähem toetajaid, kirjutas leht.

Donald Trump on toetust kaotamas ka kesk-lääne tööstuspiirkondade osariikides, mis aitasid tal presidendiks saada. Pühapäeval avaldatud NBC/Marist arvamusküsitlus näitas, et valijad on tuleval aastal Kongressi vahevalmistel valmis eelistama Demokraate. Donald Trumpi toetus on vajunud allapoole 40% taset. 

Hetkel kuum