• Jaga lugu:

  Bigbanki laenuportfell kasvas üle 10 protsendi

  Kaido Saar.Foto: Terje Lepp

  Tarbimislaenudele keskendunud Bigbanki laenuportfell kasvas tänavu esimese poolaastaga 38,9 miljoni euro võrra ehk 10,7%. Teise kvartali kasv oli 16,9 miljonit eurot ehk 4,4%.

  „Bigbanki strateegia keskendub madalama krediidiriskiga klientidele, mistõttu oleme langetanud laenude intressimäärasid,“ ütles Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar.„Seetõttu on intressitulu kasvutempo madalam kui laenuportfellil, kuid ka laenukahjud on väiksemad.“
  Intressitulud ulatusid teises kvartalis 18 miljoni euroni, suurenedes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 1,2 miljoni euro võrra ehk 7,3%.
  Bigbanki poolaasta suurim laenuportfelli kasv tuli Eestist, suurim laenuportfell on jätkuvalt Lätis.
  Teise kvartali lõpuks oli kontsernil kokku 162 000 laenulepingut, s.h Lätis 69 000, Eestis 37 000, Leedus 27 000, Soomes 12 000, Hispaanias 8000 ning Rootsis 7000 lepingut. Keskmine laenujääk ulatus 2483 euroni.
  Bigbanki kontserni kasum oli teises kvartalis 5,1 miljonit eurot, eelmise aasta teise kvartali sama näitaja oli 2,9 miljonit eurot. Võrreldes mullu sama perioodiga on puhaskasum suurenenud 2,2 miljoni euro võrra ehk 75,1%. Selle aasta esimese 6 kuu kasum oli 8,2 miljonit eurot, mis on 34% suurem kui aasta varem.
  Bigbanki kontserni varade maht ulatus 30. juuni seisuga 424,3 miljoni euroni, suurenedes teise kvartaliga 17,7 miljoni euro võrra ehk 4,4%.
  Bigbanki teise kvartali lõpu seisuga jagunes laenuportfell tagatiste põhjal järgmiselt: sissetuleku tagatisel antud laenud 89,8%, käenduse tagatisel laenud 1,5% ning kinnisvara tagatisel laenud 8,7%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
7 asja, mida tuleks oma CVs kohe muuta
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.