Äripäev • 10. oktoober 2017 kell 11:53

Selgusid Rootsi Äriauhinna konkursi võitjad

Testlio asutaja ja tegevjuht Kristel Kruustük pälvis Rootsi Äriauhinna.  Foto: Raul Mee

Kumu kunstimuuseumis anti eile rahvusvahelisel konverentsil välja Rootsi Äriauhinnad, millega tunnustatakse Eesti ettevõtteid. Võitjad kuulutati välja kolmes kategoorias.

Rootsi kuningriigi suursaadiku Anders Ljunggreni sõnul pälvisid tänavu tunnustuse oma valdkonna tipud, kelle tegevus ulatub ka Eestist väljapoole. "Äriauhinna eesmärgiks on tunnustada neid, keda iseloomustavad Rootsi ettevõtluskultuuriga ühised väärtused nagu rahvusvaheline koostöö, innovatsioon ja panus ühiskonda," lisas suursaadik.

Üheksandat korda väljaantava Rootsi Äriauhinna preemia pälvisid tehnoloogilise innovatsiooni kategoorias tekstiilitööstusettevõte Protex Balti ja jätkusuutliku kasvu kategoorias Saaremaal tegutsev rahvusvaheline elektroonikatootja Incap Electronics. Aasta noore ettevõtja tiitliga pärjati tarkvaratestimise platvormi ehitava Testlio asutaja ja tegevjuht Kristel Kruustük.

Ettevõtluskonkurss Rootsi Äriauhind käivitati 2006. aastal Leedus. 2009. aastal esimest korda Eestis läbi viidud konkurssi korraldavad Rootsi Eksportnõukogu ja Rootsi Suursaatkond Eestis. Üritust toetavad Ericsson, Volvo Trucks Estonia, Telia, AJ Tooted ja Rootsi Kaubanduskoda.

Hetkel kuum