Äripäev • 9. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Transiidikeskus sõlmis Mitsubishiga veelgi parema lepingu

Transiidikeskuse juht Vladimir Popov  Foto: Andras Kralla

Transiidikeskus teatas, et nende koostöö Mitsubishiga tõuseb uuele tasemele, kui tuleva aasta jaanuarist tõstetakse oluliselt kaubamahte.

Muuga konteinerterminalist käib Venemaale Kalugas asuvasse Peugeot-Citroen-Mitsubishi koostetehasesse regulaarne konteinerrong Mitsubishi varuosadega. Tallinnas kohtunud ettevõtete esindajad leppisid kokku, et uuest aastast mahud kasvavad.

Transiidikeskuse juhatuse esimehe Vladimir Popovi sõnul on neile ülioluline, et üks Eesti mahukamaid logistikaprojekte saab sedavõrd positiivse jätku. „Transiidikeskuse ja Mitsubishi ametlik koostöö on kestnud juba viis aastat. Võttes kokku selle perioodi tulemused, võib öelda, et Jaapani partneritega täna kokkulepitud mahu suurenemine näitab, kui edukas on meie koostöö ja et on olemas edasise kasvu võimalus,“ sõnas Popov.

Transiidikeskuse ja Mitsubishi koostöö algas 2012. aasta lõpus, kui käivitati testrežiimis Muuga-Kaluga konteinerrongiliin. Liin avati ametlikult 2013. aasta alguses. Projekti ettevalmistus, eelläbirääkimised Mitsubishiga ja tarneahela katsetamine kestsid kokku 4 aastat.

Transiidikeskuse Muuga konteinerterminalis laaditakse konteinerrongi 40-jalased (2 TEUd) konteinerid autode detailidega, mis liiguvad rongidega Kaluga koostetehasesse. Konteinerrongi sõiduaeg Muugast Kalugasse on ca 2 ööpäeva. Projekti algusest on Muuga konteinerterminalist Kaluga koostetehasesse saadetud enam kui 450 konteinerrongi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt