• Jaga lugu:

  Tõniste kaalub alkoholiaktsiisile piduri tõmbamist

  Rahandusminister Toomas TõnisteFoto: Andras Kralla

  Rahandusminister Toomas Tõniste sõnul kaalub ta võimalust teha ettepanek jätta veebruari plaanitud alkoholiaktsiisi tõus ära.

  IRLi kuuluv Tõniste ütles teisipäeval ERRile, et alkoholiaktsiisi laekumine oktoobris vastab rahandusministeeriumi suveprognoosile, mille alusel on koostatud järgmise aasta eelarve, kuid ta jälgib edasisi laekumisi.
  "Kuna aktsiiside tõus on saavutanud piiri, kus mõjutab ja on juba mõjutanud majanduse struktuuri negatiivses suunas - piirikaubandus lõunas, Soome turistide vähenenud ostud, väikepoodide mured ja nii edasi - siis kaalun ka võimalust teha ettepanek aktsiisitõus veebruari alguses ära jätta," rääkis rahandusminister portaalile.
  Ka IRLi esimees Helir-Valdor Seeder märkis, et alkoholiaktsiisi tõusu teemal tuleb kindlasti arutelusid, kuid praegu on raske öelda, milles suudetakse kokku leppida ja millised on tegelikud võimalused riigieelarve ja eelarvestrateegia kontekstis.
  "Sinna on jäänud väga vähe aega, see on väga suur ja põhimõtteline küsimus, aga võin seda küll kinnitada, et arusaam vähemalt IRLi seisukohast - ma ei saa rääkida sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna eest - on küll olemas, et mõistlik piir alkoholiaktsiisi puhul on kindlasti juba ületatud," ütles Seeder.
  Alkoholipoliitika enda südameasjaks võtnud sotsiaaldemokraatide liidrist tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ütles enda poolt Äripäevale kommentaariks, et aktsiisipoliitika eest vastutab rahandusministeerium koos maksu- ja tolliametiga.
  Kõik senised aktsiise puudutavad otsused on valitsus teinud rahandusministri ettepanekul, tuginedes rahandusministeeriumi prognoosidele, tõdes Ossinovski. "Kui prognoosid on vahepealse ajaga muutunud, siis kahtlemata tahab valitsus nendega tutvuda," rääkis sotside juht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Saaremaa tehasega Incap läks Helsingi börsil lendu
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.