Kristjan Pruul • 29. detsember 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Krüptorahade kasutamine organiseeritud kuritegevuses on teinud Euroopa Liidu murelikuks.
Krüptorahade kasutamine organiseeritud kuritegevuses on teinud Euroopa Liidu murelikuks.  Foto: Bloomberg

Euroopa Liit on otsustanud karmistada rahapesu tõkestamise reegleid, mis tähendab ka jõulisemaid meetmeid virtuaalvaluutade anonüümsete vahetustehingute vastu.

Kuna krüptorahade kasutamine on sageli anonüümne ja seda kasutatab ka organiseeritud kuritegevus, siis otsustas EL, et tuleb selliste varade vahetamise platvormidele survet avaldada. "Virtuaalvaluuta vahetaja peab oma kliente tuvastama hakkama, samuti selliste valuutade hoidmise ehk "rahakotiteenuse" pakkuja. Tehinguid virtuaalvaluutadega üksiti jälgima ei hakata," selgitas rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna nõunik Sören Meius.

Kuigi suured virtuaalvaluutade raha vastu vahetamise teenuse pakkujaid on Ameerika Ühendriikides ja Lõuna-Koreas, on neid ka Eestis ja mujal Euroopa Liidus. "Eestis kehtis enne uue rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse jõustumist nende suhtes "alternatiivse maksevahendi" regulatsioon ning sellised platvormid pidid samuti rahapesu tõkestamise meetmeid järgima," ütles Meius.

Täpsustatakse lõplike kasusaajate registrisse kuulumist

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt