Äripäev • 6. juuli 2018 kell 13:41

Taxify käive 18 miljonit, kahjum 11 miljonit

Taxify kaalub sobivate tingimuste puhul täiendavat kapitali kaasamist veel 2018. aasta jooksul, et jätkuvat laienemist finantseerida, Fotol Taxify tegevjuht ja kaasasutaja Markus Villig.  Foto: Andras Kralla

Taxify 2017. aasta konsolideeritud majandusaasta aruande kohaselt oli ettevõtte käive 2017. aastal 18 miljonit eurot, kasvades 2016. aastaga võrreldes kuus korda. Samas kujunes ettevõtte kahjumiks 11 miljonit eurot, teatas Taxify.

Taxify tegevjuhi ja kaasasutaja Markus Villigi sõnul moodustab Taxify käibe vahendustasu platvormi abil pakutavalt sõiduteenuselt. Möödunud aastal kasvas käive kuus korda, Taxify platvormil tehtud sõitude maksumuse kogusumma (gross merchandise value) aga kümme korda.

"2018. aasta tehtud sõitude kogusummaks kujuneb hinnanguliselt miljard eurot, seda nii geograafilise laienemise kui ka tehnoloogiliste arenduste tulemusena. Seega ootame mahtude mitmekordistumist ka tänavu, samuti palkame globaalselt sadu töötajaid," ütles Taxify tegevjuht ja kaasasutaja Markus Villig.

Märkimisväärne kahjum

Markus Villig astub üles majanduskonverentsil Äriplaan 2019. Lisaks esinevad Rain Lõhmus, Tiit Pruuli, Indrek Kasela, Andres Allikmäe, Ardo Hansson, Tiit Kuuli jpt.

Äripäeva korraldatav Eesti suurim majanduskonverents toimub 4. oktoobril Alexela Kontserdimajas ning seal räägivad ettevõtjad oma ootustest ja hirmudest ning tuleva aasta äriplaanist.

Registreerinud on üle 300 juhi!

Pääsmed ja programmi leiab siit.

Ettevõtte kahjumiks kujunes 2017. aastal 11 miljonit eurot. Villigi sõnul oli kahjum ootuspärane, kuna ettevõte on keskendunud laienemisele. Tema sõnul suutis Taxify riigiti vaadates küpsetel turgudel, kus peamised investeeringud on juba tehtud, olla kasumlik. "Tervikuna oleme aga selgelt kasvule orienteeritud, selle jaoks oleme kaasanud ka investoritelt lisakapitali," lisas Villig.

2017. aastal lisandus Taxify investorite hulka strateegilise partnerina Hiina transpordiplatvormi Didi Chuxing. Käesoleval aastal on Taxify kaasanud 175 miljonit dollarit investeerimisringis, mida juhtis Saksa autotootja Daimler. Taxify kaalub sobivate tingimuste puhul täiendavat kapitali kaasamist veel 2018. aasta jooksul, et jätkuvat laienemist finantseerida.

Ettevõtte suurimate turgude hulka kuulusid 2017. aastal Balti riigid, Prantsusmaa ja Lõuna-Aafrika Vabariik. 2018. aasta algusest saadik on Taxify laienenud mitmes uues ja olemasolevas sihtriigis, sealhulgas Austraalias, Portugalis ja Mehhikos.

Taxifys töötas möödunud aasta lõpu seisuga 350 töölepingulist töötajat, kokku kuulub Taxify globaalsesse meeskonda praegu 500 inimest. Ettevõttel on üle maailma 10 miljonit klienti, platvormi kasutab 500 000 autojuhti.

Hetkel kuum