Äripäev • 12. juuli 2018 kell 12:20

Raudtee veomahtude kasv kiirenes

Raudtee.  Foto: Raul Mee

Kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul kasvas juunis 19,6% ning esimese kuue kuu jooksul 13% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga - kokku veeti 7,1 miljonit tonni kaupa, teatas ettevõte.

Kõige enam veeti Eesti Raudtee taristul väetisi, mineraalseid kütuseid ning põlevkivi.

Transiitveod moodustasid esimese kuue kuu jooksul Eesti Raudteel liikunud vedudest kaks kolmandikku ehk 4,8 miljonit tonni, mis on 24 % kõrgem tulemus kui 2017. aastal samal perioodil.

Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee ütles pressiteate vahendusel, et esimese poolaasta möödudes võivad nad julgelt prognoosida aasta veomahuks ca 14 miljonit tonni. "Seda juhul, kui kohalik kaubavedu, mis esimesel poolaastal oli 8% miinuses, suudab tänu uutele aheraine ja puiduveo projektidele teisel poolaastal veomahtude mahajäämuse kompenseerida," selgitas Laidvee. "Lisaks tulevad augustis meie taristule kaks ida-lääne-suunalist Hiina konteinerrongi, mis tõstavad poolaasta konteinervedude ca 50-protsendilist kasvu veelgi."

Reisijate arv Eesti Raudtee taristul kasvas samuti: kohalikus ühenduses sõitis rongidega 3,86 miljonit inimest, mis on 7,9% rohkem kui eelmise aasta esimese kuue kuu jooksul. Rahvusvahelise reisirongi kasutajate arv kasvas kuue kuu jooksul ligikaudu 7%.

Hetkel kuum