Äripäev • 5. september 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Liisitud autoga enam raha maksmata Venemaale ei saa

Alates eilsest on raskendatud liisitud sõiduautodega sisenemine Venemaale, teatas maksuamet.

Vene toll maksuametit muudatusest ette ei teavitanud.  Foto: Andres Haabu

Venemaal tehtud seadusemuudatuse tõttu saavad piiri ületada ainult need liisingautod, mille omanikud on nõus tasuma tagatisraha.

Maksu- ja tolliameti piirikontrolli valdkonna juht Ants Kutti ütles, et kuna Vene toll maksuametit muudatusest ette ei teavitanud, siis amet alles uurib, milles see seisneb ja kuidas piiriületus edaspidi võiks liisitud autodega toimuma hakata.

Maksuametile teadaolevalt puudutab muudatus eelkõige neid, kelle nimele on vormistatud kaks või rohkem transpordivahendit. "Kui nendest transpordivahenditest ühele on juba Vene toll vormistatud ajutise väljaveo loa Venemaale, siis teise sõidukiga piiriületusel tuleb maksta tagatist. Palume sõiduautoga piiriületusel aega varuda, kuna ooteaeg on ajutise väljaveo kontrolli ja tagatise vormistuse tõttu pikk,“ lisas Kutti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt