Artikkel
 • Nüüd Cinamoni kinoketti vedav Tatiana Tolstaya pani nurgakivi ka Tallinnas Kosmose IMAX kinole 2014. aasta kevadel.Foto: Eiko Kink

  Tolstaya: automatiseerimine aitab meil eksportida

  Cinamoni suur eduvõti, mis võimaldab firmal laieneda eksporditurgudel, on automatiseerimine. "Rohkem tegevusi vähema inimestega. See on tööjõu kasutamise efektiivsus," selgitas kinoketti haldava Cinamon Holdingu tegevjuht Tatiana Tolstaya Äriplaanil.

  Tolstaya sõnul aitab automatiseerimine neil siseneda uude turgudele. "Me müüme äpi kaudu, e-poe kaudu, mitme kioski kaudu jne. Sellist mudelit ekspordime teiste riikidesse," kirjeldas ta.
  Tolstaya tõi Eesti kinoturul välja kolm suurt tegijat, kes on omavahel turu jaganud: Forum Cinemas, Cinamon ja Apollo. Cinamoni juhi sõnul on nende käes praegu 15% turust, Apollo omab 55% ja Forum Cinemas 30%.
  Kuidas kavatse Cinamon ellu jääda ja areneda? Tolstaya sõnul tuleb panustada toote kõrgkvaliteedile. "Me toome kinosse rohkem ambience'i, teeme nii, et inimestel oleks hea sees olla. Palju aega kulutame disainile," ütles ta.

  Meie peamised konkurendid on kõik, kes võtavad ära inimeste vaba aega.

  Tatiana Tolstaya
  Cinamon Holdingu juht
  Konkurents vaba aja pärast
  "Kõige rohkem peame konkureerima inimeste vaba aja pärast. Meie konkurendid ei ole teised kinod. Meie konkurendid on kõik tegevused, mille peale inimesed kulutavad oma vaba aega: teater, restoran, veepark, loomaed jne," ütles Tolstaya. "Need on meie peamised konkurendid aja pärast, mida inimesed võiksid kinos veeta."
  Aga Tolstayat rõõmustab paranev olukord. Ta näeb, et ühiskond muutub – inimesed elavad kauem, seetõttu on neil ka rohkem vaba aega, mille pärast saavad ettevõtjad konkureerida. Seda nimetab Cinamoni juht heaks uudiseks.
  "Majandusteadlased ennustavad, et tulevikus viiepäevane töönädal muutub nelja päeva pikkuseks. Ettevõtjad kurvastavad selle üle, aga see annab meile ka niisuguseid võimalusi, mida enne ei olnud," lisas Tolstaya.
  Eksport nõuab suurt pingutust
  Praegu on Cinamon esindatud neljas riigis. Kinod on avatud Eestis, Lätis, Leedus ja alates eelmisest nädalast Soomes.
  Järgmisel aastal kavatse Cinamon Helsingis avada veel ühe kino. "Ehitame seda praegu, see võtab meilt palju aega ja vaeva. Ühe kino tegemine on suur asi, aga kahe kino tegemine on suur asi ruudus," selgitas ta.
  Tolstaya sõnul kasutab Cinamon Helsingis eelisena ühistranspordi lähedust – kaubanduskeskused, milles on kinod, asuvad tähtsate liiklussõlmede kõrval. "Soome ärimehed tunnevad väga hästi, kuidas niisugune eelis ära kasutada," selgitas ta.
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: keskmine palk jätkab rallit
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Euribor ja kõrged hinnad mitmekordistasid koduostjate kulusid
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Erdogani võit kergitas Istanbuli börsi ja viis Türgi liiri rekordmadalale
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Recep Tayyip Erdogani tagasivalimine Türgi presidendiks saatis Istanbuli börsi täna üle nelja protsendi rallima ja kukutas Türgi liiri kõigi aegade põhja.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Milline on ettevõtte tulevikukindluse valem?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Maxima laenab pankadelt 100 miljonit
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Sergei Anikin lahkus pangandusidust Tuum "Oskasin õigel ajal astuda kõrvale"
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.
Ligikaudu aasta tagasi idufirmat Tuum juhtima läinud Sergei Anikin lahkus ametist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.