• Nüüd Cinamoni kinoketti vedav Tatiana Tolstaya pani nurgakivi ka Tallinnas Kosmose IMAX kinole 2014. aasta kevadel.Foto: Eiko Kink
  Jaga lugu:

  Tolstaya: automatiseerimine aitab meil eksportida

  Cinamoni suur eduvõti, mis võimaldab firmal laieneda eksporditurgudel, on automatiseerimine. "Rohkem tegevusi vähema inimestega. See on tööjõu kasutamise efektiivsus," selgitas kinoketti haldava Cinamon Holdingu tegevjuht Tatiana Tolstaya Äriplaanil.

  Tolstaya sõnul aitab automatiseerimine neil siseneda uude turgudele. "Me müüme äpi kaudu, e-poe kaudu, mitme kioski kaudu jne. Sellist mudelit ekspordime teiste riikidesse," kirjeldas ta.
  Tolstaya tõi Eesti kinoturul välja kolm suurt tegijat, kes on omavahel turu jaganud: Forum Cinemas, Cinamon ja Apollo. Cinamoni juhi sõnul on nende käes praegu 15% turust, Apollo omab 55% ja Forum Cinemas 30%.
  Kuidas kavatse Cinamon ellu jääda ja areneda? Tolstaya sõnul tuleb panustada toote kõrgkvaliteedile. "Me toome kinosse rohkem ambience'i, teeme nii, et inimestel oleks hea sees olla. Palju aega kulutame disainile," ütles ta.

  Meie peamised konkurendid on kõik, kes võtavad ära inimeste vaba aega.

  Tatiana Tolstaya
  Cinamon Holdingu juht
  Konkurents vaba aja pärast
  "Kõige rohkem peame konkureerima inimeste vaba aja pärast. Meie konkurendid ei ole teised kinod. Meie konkurendid on kõik tegevused, mille peale inimesed kulutavad oma vaba aega: teater, restoran, veepark, loomaed jne," ütles Tolstaya. "Need on meie peamised konkurendid aja pärast, mida inimesed võiksid kinos veeta."
  Aga Tolstayat rõõmustab paranev olukord. Ta näeb, et ühiskond muutub – inimesed elavad kauem, seetõttu on neil ka rohkem vaba aega, mille pärast saavad ettevõtjad konkureerida. Seda nimetab Cinamoni juht heaks uudiseks.
  "Majandusteadlased ennustavad, et tulevikus viiepäevane töönädal muutub nelja päeva pikkuseks. Ettevõtjad kurvastavad selle üle, aga see annab meile ka niisuguseid võimalusi, mida enne ei olnud," lisas Tolstaya.
  Eksport nõuab suurt pingutust
  Praegu on Cinamon esindatud neljas riigis. Kinod on avatud Eestis, Lätis, Leedus ja alates eelmisest nädalast Soomes.
  Järgmisel aastal kavatse Cinamon Helsingis avada veel ühe kino. "Ehitame seda praegu, see võtab meilt palju aega ja vaeva. Ühe kino tegemine on suur asi, aga kahe kino tegemine on suur asi ruudus," selgitas ta.
  Tolstaya sõnul kasutab Cinamon Helsingis eelisena ühistranspordi lähedust – kaubanduskeskused, milles on kinod, asuvad tähtsate liiklussõlmede kõrval. "Soome ärimehed tunnevad väga hästi, kuidas niisugune eelis ära kasutada," selgitas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.