Äripäev • 29. oktoober 2018 kell 5:45

Guardtime palkas Ain Aaviksoo

Viveo Tervisekindlustuse nõukogu juhina jätkab Ain Aaviksoo ka edaspidi  Foto: Kalev Lilleorg, Guardtime

Endine sotsiaalministeeriumi asekantsler Ain Aaviksoo liitub küberturvalisuse ettevõttega Guardtime, viimase plokiahela tehnoloogial põhinevaid lahendusi kasutab suur osa Eesti e-teenuseid.

Aaviksoo eesmärgiks Guardtimes on tuua ettevõttesse oma rahvusvaheline kompetents ja teadmised e-tervise alal ning aidata kaasa just e-tervise arengule Guardtimes. “Erinevates terviselahendustes kõikjal maailmas oodatakse võimalust ühildada lahendused blockchain tehnoloogiaga ja siin saab Eesti kindlasti oma kogemusi jagada,” ütles Aaviksoo ettevõtte teate vahendusel.

"Kogu meeskonnal on äärmiselt hea meel, et meiega liitub Ain, kellel on varasemast tugev kompetents ja kogemus nii tehnoloogia kui ka selle praktilise rakendamise osas era ja avaliku sektori e-lahendustes,” lisas omalt poolt Guardtime'i juht Martin Ruubel.

Guardtime'i ajatempli tehnoloogiat täna kasutatakse paljudes riigi e-teenustes - alates e-Äriregistrist ja Kinnistusraamatust kuni Digiloo ja Riigi Teatajani.

Aaviksoo on varasemalt töötanud Maailmapangas, Nortali eelkäijas Webmedias, Praxises, Viveos ja Sotsiaalministeeriumis. Ministeeriumis jõudis Aaviksoo asekantsleri kohta täita napilt kolm aastat. Teiste suurprojektide hulgas oli Aaviksoo juhtida sotsiaalkindlustuse infosüsteemi SKAIS uue versiooni loomine. See projekt ebaõnnestus paraku kapitaalselt.

Hetkel kuum