Äripäev • 21. november 2018 kell 14:57

Raadiohommikus: disainmõtlemine ehk kuidas vältida koledate toodete loomist

Hommikuprogrammis tuleb jutt sellest, mida kujutab endast ette disainmõtlemine.  Foto: Scanpix

Neljapäevases hommikuprogrammis räägime innovatsioonibüroo Design Minds disainmõtlemise treeneri Jane Oblikaga, millise tervise juures on Eesti disainmõtlemine.

Uurime Oblikalt Eesti ettevõtete disainikasutuse uuringu tulemuste kohta, mis seda just mõõdabki. Muidugi selgitame lahti ka selle, mis disainmõtlemine on ja miks ilma selleta enam hakkama ei saa.

Külla tuleb Qminderi turundusjuht Katariina Roosipuu, kellega arutleme, kuidas on võimalik järjekorras seismise kogemust meeldivaks disainida ja milliseid vägitegusid Qminder selles vallas on juba korda saatnud.

Samuti vestleme GrabCADi endise disainijuhi, praeguse Eesti Kunstiakadeemia digitootedisaini õppesuuna juhi Mikk Olliga teemal, miks peaks disainer iga ettevõtte juhtkonda tänapäeval kuuluma.

Hommikut veavad Tiina Saar-Veelmaa ning Kaspar Allik.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00–12.00 "Isemajandav Eesti". Seekordses saates debateerivad riigikontrolör Janar Holm ja vandeadvokaat Jüri Raidla ametnike arvu vähendamise teemal ning riigikontrolli rolli üle. Saadet juhib Aivar Hundimägi.

13.00–14.00 "Terviseuudised". Räägime peremeditsiinist, millest on viimasel ajal taas rohkem juttu olnud, kuna inimesed kipuvad kergemate hädadega perearsti asemel erakorralise meditsiini osakonda minema. Tegelikult on aga perearstil tunduvalt parem pilt patsiendi tervisemuredest, kui EMOs seda kunagi olla saab, ja seega on saadav abi komplekssem. Saates saab vastuse, millal siiski ikkagi perearsti juurde minna ja mida teha, kui häda tabab reede õhtul. Või mis siis, kui polegi oma perearsti?

Saab teada sedagi, milline roll on pereõel ja kas 10 aasta pärast on perearste piisavalt või on kõik pensionile läinud.

Saates on külas perearst Andres Lasn, haigekassa esmatasandi arenduse üksuse juht Külli Friedemann ja Kaidi Kasenõmm haigekassa avalike suhete ja tervise edenduse osakonnast. Saatejuht on Meditsiiniuudiste toimetaja Violetta Riidas.

15.00–16.00 "Viimane mudel". Saates räägime targa linna kontseptsioonist ning mis võiksid olla praktilised lahendused, mis aitaksid parendada linnakeskkonda. Kõneleme nii isesõitvatest autodest kui ka targast teekattest. Saates on külas TalTechi Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi teadur Ralf-Martin Soe ning Mektory tehnoloogiasiirde talituse ettevõtluskoostöö koordinaator Allan Lahi. Saadet juhib Priit Pokk.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum