• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: disainmõtlemine ehk kuidas vältida koledate toodete loomist

  Hommikuprogrammis tuleb jutt sellest, mida kujutab endast ette disainmõtlemine.Foto: Scanpix

  Neljapäevases hommikuprogrammis räägime innovatsioonibüroo Design Minds disainmõtlemise treeneri Jane Oblikaga, millise tervise juures on Eesti disainmõtlemine.

  Uurime Oblikalt Eesti ettevõtete disainikasutuse uuringu tulemuste kohta, mis seda just mõõdabki. Muidugi selgitame lahti ka selle, mis disainmõtlemine on ja miks ilma selleta enam hakkama ei saa.
  Külla tuleb Qminderi turundusjuht Katariina Roosipuu, kellega arutleme, kuidas on võimalik järjekorras seismise kogemust meeldivaks disainida ja milliseid vägitegusid Qminder selles vallas on juba korda saatnud.
  Samuti vestleme GrabCADi endise disainijuhi, praeguse Eesti Kunstiakadeemia digitootedisaini õppesuuna juhi Mikk Olliga teemal, miks peaks disainer iga ettevõtte juhtkonda tänapäeval kuuluma.
  Hommikut veavad Tiina Saar-Veelmaa ning Kaspar Allik.
  Päev jätkub kolme saatega.
  11.00–12.00 "Isemajandav Eesti". Seekordses saates debateerivad riigikontrolör Janar Holm ja vandeadvokaat Jüri Raidla ametnike arvu vähendamise teemal ning riigikontrolli rolli üle. Saadet juhib Aivar Hundimägi.
  13.00–14.00 "Terviseuudised". Räägime peremeditsiinist, millest on viimasel ajal taas rohkem juttu olnud, kuna inimesed kipuvad kergemate hädadega perearsti asemel erakorralise meditsiini osakonda minema. Tegelikult on aga perearstil tunduvalt parem pilt patsiendi tervisemuredest, kui EMOs seda kunagi olla saab, ja seega on saadav abi komplekssem. Saates saab vastuse, millal siiski ikkagi perearsti juurde minna ja mida teha, kui häda tabab reede õhtul. Või mis siis, kui polegi oma perearsti?
  Saab teada sedagi, milline roll on pereõel ja kas 10 aasta pärast on perearste piisavalt või on kõik pensionile läinud.
  Saates on külas perearst Andres Lasn, haigekassa esmatasandi arenduse üksuse juht Külli Friedemann ja Kaidi Kasenõmm haigekassa avalike suhete ja tervise edenduse osakonnast. Saatejuht on Meditsiiniuudiste toimetaja Violetta Riidas.
  15.00–16.00 "Viimane mudel". Saates räägime targa linna kontseptsioonist ning mis võiksid olla praktilised lahendused, mis aitaksid parendada linnakeskkonda. Kõneleme nii isesõitvatest autodest kui ka targast teekattest. Saates on külas TalTechi Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi teadur Ralf-Martin Soe ning Mektory tehnoloogiasiirde talituse ettevõtluskoostöö koordinaator Allan Lahi. Saadet juhib Priit Pokk.
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.