• Hiina riigipea Xi Jinping (vasakult esimene) ning USA president Donald Trumo (paremalt esimene) sõlmisid kaubandusküsimustes nii-öelda vaherahu. Foto tehtud õhtusöögil pärast Buenos Aireseses peetud G20 tippkohtumist.Foto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  USA ja Hiina sõlmisid vaherahu

  USA teatas eile, et USA ja Hiina on kaubandussõjas kehtestanud 90päevase vaherahu, mis tähendab, et 1. jaanuaril jõustuma pidanud järjekordne tariifihoop jääb ära, kirjutab CNBC.

  USA president Donald Trump ning Hiina riigipea Xi Jinping käisid eile Argentinas Buenos Aireses toimunud G20 tippkohtumise järel õhtusöögil ning arutasid kaubandusküsimusi. Teadaolevalt kestis õhtusöök enam kui kaks tundi, kohe pärast kohtumist kumbki osapool avaldust ei teinud.
  Valgest Majast hiljem tulnud ametlikus teadaandes seisab aga nii: “President Trump on öelnud, et 2019. aasta 1. jaanuari seisuga jääb 200 miljardi dollari väärtuses kaupadele kehtima 10% tariif ning see ei tõuse 25%ni”.
  Järgneva 90 päeva jooksul püüavad kaks riiki jõuda kokkuleppele kaubandusküsimustes ning selgeks teha erimeelsused tehnoloogilise ülemineku, intellektuaalse omandi ning põllumajanduse küsimustes. 
“Mõlemad pooled on kokku leppinud, et nad suudavad kokkuleppele jõuda 90 päeva jooksul. Kui selle perioodi lõpuks ei suuda osapooled jõuda kokkuleppele, tõstetakse 10% tariifid 25%ni,” lisatakse Valge Maja teates.
  Trump on jõudnud juba Twitteris säutsuda, et Buenos Airese tippkohtumine oli edukas.
  USA on juba kehtestanud Hiina kaupadele rohkem kui 250 miljardi dollari ulatuses imporditariife eesmärgiga avaldada Pekingile survet kaubandusreeglite muutmiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
IMFi juht: intresside tõstmine võib globaalsele taastumisele kujuneda külmaks dušiks
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.