Äripäev • 11. detsember 2018 kell 12:59

Ain Aaviksoo asub Guardtime'i Eesti üksuse etteotsa

Aaviksoo tõusis ettevõtte meditsiinivaldkonnast kogu Eesti üksuse juhiks.  Foto: Kalev Lilleorg, Guardtime

Oktoobris küberturvalisuse valdkonnas tegutseva Guardtime'iga liitumisest teatanud endine sotsiaalministeeriumi asekantsler Ain Aaviksoo võtab ettevõttes enda kanda Eesti üksuse juhtimise.

Guardtime Eesti senine tegevjuht Martin Ruubel keskendub kontserni tegevustele, kuid jääb toetama Eesti peakontorit.

“Koos Guardtime'i äri laienemisega mitmesse uude sektorisse on sealne tegevus nõudnud meilt rohket tähelepanu ning ümberkorraldusi kontserni struktuuris. Seda enam on äärmiselt oluline, et meie Eesti meeskond ja siin loodavad küberturvalisuse lahendused jätkuvalt edasi areneksid ning et meie suured rahvusvaheliste koostööpartneritega projektid saaksid piisavalt tähelepanu,” selgitas Ruubel, miks paluti Aaviksool võtta üle kogu Eestis tegutseva meeskonna juhtimine.

"Minu jaoks on suur au asuda uude strateegilisesse ametisse – seda nii Eesti kui ka rahvusvahelise maastiku küberturvalisuse mõttes, arvestades Guardtime Eesti meeskonna koostööd globaalsete partneritega,” ütles teate vahendusel Aaviksoo ja rõhutas, et Guardtime pakub lahendusi nii erasektorile kui ka Eesti, Hiina, Hollandi ja Tai riigisektorile.

Guardtime Eesti COO Karin Kivimäe lisas, et Guardtime Eesti töötajaskond on viimastel aastatel kasvanud rohkem kui 60% aastas ning kasv kiireneb. “Aini liitumine meie meeskonnaga annab meile kindluse, et suudame käia kaasas oma kasvuvajadustega ning samas säilitada Guardtime’i eripära eelistatud ettevõttena Eesti parimate IT- ja krüptograafiaspetsialistide hulgas,” rääkis Kivimäe.

Aaviksoo on lõpetanud Tartu ja Harvardi ülikooli ning töötanud Maailmapangas, Poliitikauuringute Keskuses PRAXIS, Webmedias (Nortal) ja sotsiaalministeeriumis IT asekantslerina.

Ta vastutab edaspidi lisaks Eesti meeskonna juhtimisele jätkuvalt ettevõtte meditsiinivaldkonna eest.

Hetkel kuum