Artikkel

  Raadiohommikus: värsked maksumuudatused, minimalism ja praktilised säästunipid

  Mida peavad Eesti ettevõtted silmas pidama ning tegema ELi direktiivide ja 1. jaanuaril jõustuvate maksumuudatuste tõttu, räägib EY juhtivpartner ja maksuekspert Ranno Tingas.Foto: Andres Haabu

  Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime, mida peavad Eesti ettevõtted silmas pidama ning tegema ELi direktiivide ja 1. jaanuaril jõustuvate maksumuudatuste tõttu. Sellest, mida ELi direktiivid täpsemalt tähendavad ja mis muutub maksustamises Eesti äriühingute jaoks, tuleb rääkima EY juhtivpartner ja maksuekspert Ranno Tingas.

  Lisaks räägime blogi dividendinvestor.ee autori ja endise Danske pensionifondide juhi Märten Kressi ning Naisinvestorite Klubi eestvedaja Kristi Saarega sellest, miks nad otsustasid kolida oma aktsiainvesteeringud välismaakleri juurde.
  Rohelistest säästunippidest ja minimalistliku elustiili eelistest teeme juttu Tallinna 32. Keskkoolis ettevõtlikkusõpetaja ametit pidava Liisi Kirchiga, kes on abikaasaga kahasse saavutanud 28. eluaastaks finantsilise sõltumatuse – nende investeeringutelt teenitav tulu on kasvanud nii suureks, et katab kõik perekonna igapäevased kulud.
  Stuudios on Ken Rohelaan ja Juhan Lang.
  11.00–12.00 "Poliitikute töölaud". Teemaks on Reformierakonna valimislubadus langetada alkoholiaktsiis 2017. aasta alguse tasemele. Sellest, milline oleks tagasipööramisefekt ning kas piiri taha jäänud aktsiisid tulevad lõpuks tagasi Eestisse, räägime reformierakondlasest riigikogu rahanduskomisjoni liikme Aivar Sõerdi ja Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu tegevjuhi Triin Kutbergiga. Saadet juhib Indrek Mäe.
  13.00–14.00 "Eetris on Ehitusuudised". ASi Ehitustrust juhatuse esimees Kaido Somelar räägib Tartu Ülikooli raamatukogu rekonstrueerimistööde ning Arvo Pärdi Keskuse ehitustööde näitel, mis iseloomustab ühte edukat ehitustööd. Selgub, kas on võimalik ehitada juristideta, milline peaks olema tellija ootus edukale ehitajale ning kuidas toimub maine kujundamine tänapäeva ehituses. Saadet juhib Lauri Leet.
  15.00–16.00 "Innovatsiooniminutid". Kui palju maksab üks järv? Selle üle arutlesime värskes saates professorite Ingmar Otti, Kalle Olli ja aasta naisteadlase tiitliga pärjatud Tiina Nõgesega. Lisaks uurisime, mis seisus on Eesti järved. Sel suvel õitses taas Peipsi järv. Suri tonnide viisi kalu. Miks nii läks ja kas järvesid saab ravida? Saab teada, kes teavad Eestis kõige paremini häid kalastuskohti. Saadet juhivad Kirke Klemmer ja Tanel Saarmann.
  Kuulake raadiot otse siit.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala lood. Kinnisvaramadin Tallinna kesklinnas, vaesuvad vallad ning meditsiinifirma välkpankrot
Äripäeva tellijaid kõnetasid sel nädalal enim lood Venemaa ärimeestest, kes võitlevad Tallinnas kinnisvaraarenduse pärast, ja lugu üleöö pankrotti läinud meditsiinifirmast.
Äripäeva tellijaid kõnetasid sel nädalal enim lood Venemaa ärimeestest, kes võitlevad Tallinnas kinnisvaraarenduse pärast, ja lugu üleöö pankrotti läinud meditsiinifirmast.

Olulisemad uudised

Elva vallajuhid pääsesid kriminaalkahtlustusest Summad olid liiga väikesed
Elvas iseendaga seotud spordiklubidele toetust määranud linnaisade tegevuses kuritegu ei leitud, sest summad olid väikesed ja nende otsuste mõju toetuste andmisele jäi napiks. Politsei uurib nüüd asja väärteomenetluses.
Elvas iseendaga seotud spordiklubidele toetust määranud linnaisade tegevuses kuritegu ei leitud, sest summad olid väikesed ja nende otsuste mõju toetuste andmisele jäi napiks. Politsei uurib nüüd asja väärteomenetluses.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.