Äripäev • 10. veebruar 2019 kell 13:00

Raadiohommikus: muutused konkurentsiõiguses

Euroopa Liit määras aasta alguses MasterCardile 570 miljoni euro suuruse trahvi reeglite kehtestamise eest, mis suurendasid kunstlikult mõnes piirkonnas kaardimaksete kulusid. Sel nädalal kirjutas advokaadibüroo COBALT konkurentsiõiguse advokaat Mart Blöndal, et kui sedalaadsed trahvid võivad jääda kaugeks, siis muutused konkurentsiõiguses võivad puudutada ka Eesti ettevõtjaid.  Foto: JONATHAN BAINBRIDGE, Reuters/Scanpix

Esmaspäevases raadio hommikuprogrammis tuleb lisaks nädala ettevaatele juttu konkurentsi olukorrast Eestis. Miks peaksid ettevõtjad oma tegevuse kriitilise pilguga üle vaatama, sellest tuleb stuudiosse rääkima advokaadibüroo COBALT konkurentsiõiguse advokaat Mart Blöndal.

Lisaks räägime VEB Fondi sertifikaadiomanikele hüvitise maksmisest ja kuulame intervjuud lasteriiete tootja Lenne ühe omaniku Meeli Leemaniga, kus ta paljastab oma ettevõtte edu saladused ning räägib, miks nad tegutsevad efektiivsemalt kui Baltika.

Hommikuprogrammi veavad Birjo Must ja Liis Amor.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00–12.00 „Kuum tool“. Külas on riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Taavi Rõivas Reformierakonnast ning riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid Keskerakonnast, kellega võtame kokku möödunud nädala enim kõneainet tekitanud teemat. Muu hulgas vaatame, kuidas peaks väliskontsernide väljaviidavat tulu maksustama, miks võttis riik eraisikutelt 141 miljonit eurot rohkem tulumaksu ning räägime sellest, kas VEB fondi nõuded peaks maksumaksja raha eest hüvitama. Saatejuht on Indrek Mäe.

13.00–14.00 „Tööstusuudised eetris“. Saates kõneleme teaduse rahastusest, teemat kommenteerivad Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees Andres Koppel ja TalTechi inseneeriateaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin. Saadet juhib Harro Puusild.

15.00–16.00 „Lavajutud“. Saade on salvestatud Energia aastakonverentsil, kus seekordsed põhiteemad olid Eesti elektrisüsteemi desünkroniseerimine Venemaa süsteemist ja puidu kasutamine energiasektoris. Esimesena saab sõna Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, kelle ettekande pealkiri on „Eesti elektrisüsteemi sünkroniseerimine“.

Teisena kõneleb teemal „Mida toob taastuvenergia tulevik?“ Enefit Greeni juht Aavo Kärmas.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum