Riina Jussila • 13 veebruar 2019

Erkki Torn: MyFitnessi kõige suurem konkurent on diivan

MyFitness juhatuse esimees Erkki Torn Gaselli Kongressil.  Foto: Raul Mee

„Me ei tegutse üksnes sporditurul, vaid meelelahutusäris, kus konkureerime kinode, baaride ja Netflixiga. Meie kõige suurem konkurent on diivan,“ rääkis spordiklubide keti MyFitness juhatuse esimees Erkki Torn Gaselli Kongressil.

Uute klubide loomise osas sõnas Torn, et hoolega jälgitakse seda, kui palju konkreetses piirkonnas inimesi elab, töötab või kui paljude igapäevane trajektoor teekonna vahel jääb. „Me müüme tervist. Teoorias tundub, et see on kõige kergem asi, mida müüa,“ ütles Torn ja lükkas selle oletuse kohe ümber.

MyFitnessi esimene klubi avati 2008. aastal Viru keskuses. Paar aastat hiljem istuti maha ja arutati, kuidas edasi minna ning mida võiks teistmoodi teha. „Otsustasime aastastest siduvatest liitumislepingutest loobuda. See tähendas seda, et meie fookus kadus müügilt ning liikus teenuselt tootele. Enne vaatasime Excelis numbreid, inimesed liitusid ja tundsime selle üle heameelt, kuid teenuse fookus puudus.“

2014. aastal sisenes MyFitness Läti turule. Varsti osteti ära kohalik klubide kett. „Soovitan kõigile, kes tahavad välisturule suunduda, kohaga tutvuma minna. See annab kohutavalt palju teadmisi ja infot,“ ütles Torn.

Hetkel kuum