Artikkel
 • Jaga lugu:

  Kalm: Vesterbacka tunnel peab olema innovatiivsem

  Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ütles naljatledes, et sadam on pakkunud Hyperloopi arendajatele terminali kohta Vanasadama piirkonda. Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

  Tallinna Sadama juhi Valdo Kalmu hinnangul pole Touchstone'i fondi rahastamiskavatsus suur uudis, kuid nüüd on tema sõnul aeg mõelda, kas tavaline rongitunnel on parim viis Tallinna–Helsingi kaksiklinna loomisel või peab ootama Hyperloopi tehnoloogia arengut.

  "Need plaanid oli teada juba varem ja nüüd on küsimus, mis on Hiina investorite taust ja kvaliteet," võttis Kalm kokku reedehommikuse pommuudise.
  Ta meenutas, et "tunnelijuttude" algusest on Tallinna Sadam pooldanud kaasaaegse ühenduse loomist. "Meie väikesele majandusele oleks tunnel positiivne. Eriti kaksiklinna ja -majanduse idee soomlastega. Ainult oleme veendunud, et see tunnel oleks loodud uuemale tehnoloogiale," toonitas Kalm.
  Tallinna Sadama juhi sõnul hakkab mängima rolli eelkõige kiirus, mis loob suurima lisandväärtuse. Kalm pidas silmas 10–15 minuti pikkust ühendust Helsingi ja Tallinna vahel. "Kui sa lased lihtsalt rongi tunnelisse, siis see ei kõla innovaatilisena," tõdes Kalm.
  "Pakkusime Hyperloopile terminali kohta"
  Alternatiivina nägi Kalm Hyperloopi või mõnda muud magnetvälja-tehnoloogiat. "Kuna tänane laevaoperaatorite teenus on väga kvaliteetne, siis tuleb mõelda, milline on ühenduse lisandväärtus, et inimesed oleksid nõus maa alla minema," ütles Kalm. "Omal ajal pakkusime Hyperloopile, kui nad Eestit külastasid, Vana-Sadamas terminali kohta," naljatles Tallinna Sadama juht.
  USA innovatsioonisaadikute kõrval käivad Euroopa taristuprojektide juures kosjas ka Hiina investorid. Valdo Kalm tõdes, et hiinlased pole veel Tallinna Sadama juures rahapakiga käinud, kuid Hiina äridelegatsioonidega on arutatud koostööprojekte.
  "Need on rohkem olnud kaubaomanikud ja suured sadamad, kuid kolleegidelt kuulen küll, et hiinlased on aktiivsed. Meile pole aga raha pakutud," sõnas Kalm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.