Allan Rajavee • 16. november 2019 kell 14:30
Uudised
Ainult tellijale

Brexitist hirmutatud poolakad naasevad kodumaale

Poola töölisi võib kohata ka Eestis. ABG Ehitusgrupi juht Gunnar Prems peab oma objektil töötavaid poola töölisi (fotol) pühendunud tööjõuks: „Neil pole õllesummereid jmt isikliku elu sündmuseid, mis töötegemist takistada võivad.“   Foto: Erik Prozes

Kui 2017. aastal töötas välisriikides 2,5 miljonit Poola kodanikku, siis mullu peatus üle kümnendi kestnud tööjõu väljavool Poolast. Nimelt naases kodumaale 85 000 tööealist inimest rohkem kui lahkus.

Poola vaatest positiivne trend tõotab jätkuda, sest paljud Suurbritannias elavad poolakad kaaluvad koduriiki tagasipöördumist. Samuti räägib Poola kasuks üha kasvav tööjõupuudus ja sellega kaasnev kiire palkade tõus, vahendas Bloomberg.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum