Kristjan Pruul • 26. märts 2020 kell 7:18
Uudised
Ainult tellijale

Ebaseadusliku riigiabi nõue Tartu Agro vastu osutus kardetust väiksemaks

3000 hektarit, 10 000 krooni aastas oli rendilepingus, mille Tartu Agro sõlmis riigiga 20 aastat tagasi. (Pilt on illustratiivne)  Foto: Eiko Kink

Riigilt sümboolse summa eest hulga maid rentinud Tartu Agro peab maaeluministeeriumi plaani järgi tagasi maksma pool miljonit eurot, kuigi Euroopa Komisjon hindas ebaseadusliku abi 1,2 miljonile eurole, ettevõte peab tagasinõudmist pankrotistavaks.

Praegu on kriis, põllumajandusettevõtted on sellises olukorras hindamatu väärtusega ning kahe kuuga pea pool miljonit eurot välja käia tooks kaasa pankroti, on Tartu Agro argumendid. Ettevõte ootab, et riik Euroopa Komisjoni riigiabi otsuse vaidlustaks ning ettevõtte poolt seisaks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum