Allan Rajavee • 14. juuli kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Eesti kaubavedajad: Euroopa Liidu transpordireform ahistab äärealasid

Kolmandik Baltikumi kaugsõidu veokijuhtidest võivad lähiaastail enda töökoha Euroopa Liidu maanteetranspordi reformi tõttu kaotada, kuna muudatused soosivad Lääne- ja Kesk-Euroopa veofirmasid.   Foto: LIIS TREIMANN

Eelmisel nädalal Euroopa Parlamendis suurriikide saadikute poolt läbi surutud maanteetranspordi reformi tõttu süüakse rahvusvaheliste kaubavedudega tegelevad Eesti ettevõtted nende hinnangul Kesk-Euroopa turult järgmise 18 kuu jooksul lihtsalt välja.

Peaasjalikult teeb Eesti autovedajatele muret nii juhtide kui ka veokite regulaarse kojutoomise nõue. Näiteks varem uute sõiduautode vedamisele Kesk- ja Lääne-Euroopas keskendunud Põlvamaa firma Hert-Transport on nii veokid kui ka juhid Eestisse toonud ning plaanib vähemalt lähiajal keskenduda Balti ja Skandinaavia vedudele, ütles ettevõtte juhatuse liige Tarmo Tšernjavski.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum