Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: investeerimisideed, elektri hind, tasude kadumine ning Äriplaan 2023

  Investor Jaak Roosaare. Foto: Liis Treimann

  Nädala viimases hommikuprogrammis jagab investor Jaak Roosaare ostusoovitusi aktsiatele, mida ta ka ise aktiivselt oma portfelli lisamas on ja millesse pikemaajaliselt usb. Samuti selgub reedel riikliku toetusmeetmena loodava elektri universaalteenuse hind.

  Universaalteenuse hinnast, reaalsest rakendamisest ning selle mõjudest tarbijatele räägib Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos. Äriregistri tasude kaotamisest alates 1. oktoobrist, selle põhjustest ning mõjust ettevõtjatele räägivad justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika asekantsler Viljar Peebu ning registrite ja infosüsteemide keskuse kohtute registrite talituse juhataja Ingmar Vali.
  Rikaste TOPis olemisest ning ettevõtjate väljakutsetest ja võimalustest praeguses majanduslikus olukorras räägib kinnisvaraärinaine Jana Tool. Äsja toimunud Äriplaan 2023 muljetest ja oluliseimatest mõtetest ning esinemistest räägib üritust modereerinud ajakirjanik Viivika Rõuk.
  Hommikuprogrammi veavad saatejuht Simo Sepp ning uudistetoimetaja Mai Kroonmäe.
  Saatepäeva jätkub viie saatega:
  10.00–11.00 "Soraineni sagedus". Septembrikuu saates vaagisid saatejuhid Oliver Ämarik ja Kaupo Lepasepp, millised erinevused on vahekohtumenetluse ja tavakohtumenetluse vahel ning mis juhtudel üht teisele eelistada.
  Saatekülalised olid advokaadibüroo Sorainen nõunik ja vandeadvokaat Maria Pihlak ning Eleringi juriidilise talituse juhataja Karin Täär. Maria Pihlak juhib Sorainenis rahvusvaheliste vahekohtumentluste valdkonda Eestis.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Nädalat kokkuvõtvas saates tuleb juttu kinnisvaraturust, energia varustuskindlusest ja järgmise aasta plaanidest, mille kaarte avasid nii valitsus riigieelarvega kui ka ettevõtjad „Äriplaan 2023“ konverentsil. Kuulutame välja ka nädala võitjad ja kaotajad. Nendel teemadel arutlevad Äripäeva ajakirjanikud Jana Saarkoppel, Janno Riispapp ja Karl-Eduard Salumäe.
  12.00–13.00 "Lühisaade: Obskuurne majandus". Pikemad mehed saavad paremat palka ja on tõenäolisemalt edukamad karjääriredelil tõusjad. Paljud lühikesed mehed USAs, Venemaal, Indias ja veel mitmel pool maailmas teevad kuuekohalise hinnasildiga ja väga piinarikka protseduuri läbi, et selliseid lühikese mehe kehvasid sotsiaalseid ja majanduslikke väljavaateid parandada. Eriti on see protseduur saanud populaarsemaks pärast pandeemiat. Kuula täpsemalt juba saatest. Saatejuht on Linda Eensaar.
  13.00–14.00 "Digiturunduse praktikum". Saates on külas Instagrami mentor Katriin Mangus, kes räägib Instagrami erinevatest sisuvormidest ja lisategevustest, mis aitavad tulemust tuua. Lisaks räägitakse ka sellest, kui Instagrami konto ei tööta nii nagu peab, siis millised on need tegevused, mis tuleb ära teha. Lisaks antakse soovitusi postituste sageduse, plaani tegemises, linkide lisamises ning tagimise kohta. Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist.
  15.00–16.00 "Imeline teadus".
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Raadiohitid: lahti rullub krüptoplatvormi ja kinnisvaraarenduse olukord
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Selveri Köögi peolauatoodete tellimine käib nüüd e-Selveri kaudu
Seni sai Selveri Köögi peolauatooteid tellida Selveri tütarettevõtte Kulinaaria e-poe kaudu, alates oktoobrist on aga kogu valik kättesaadav Selveri e-poest. E-Selveri juhataja Erki Koho ja äriarvestuse juht Kristjan Anderson räägivad, mida see muudatus kliendile kaasa toob ja millised uuendused lähiajal veelgi plaanis on.
Seni sai Selveri Köögi peolauatooteid tellida Selveri tütarettevõtte Kulinaaria e-poe kaudu, alates oktoobrist on aga kogu valik kättesaadav Selveri e-poest. E-Selveri juhataja Erki Koho ja äriarvestuse juht Kristjan Anderson räägivad, mida see muudatus kliendile kaasa toob ja millised uuendused lähiajal veelgi plaanis on.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.