Artikkel

  Raadiohitid: Tõnu Toomparki näipunäited, kuidas olla investorina õigel ajal õiges kohas

  Tõnu Toompargi sõnul oleks järgmise aasta kevadel kinnisvara kiiret rallit loota ebareaalne.Foto: Liis Treimann

  Stabiilsed kinnisvarafirmad pakuvad ühel hetkel investorile hea teenimisvõimaluse ning "veavad oma nina vee peale", rääkis kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark selle nädala seni kuulatuimas saates, kus käidi üle ka börsiettevõtete majandustulemused.

  Lisaks kinnisvarasektoris toimuvale kõnetasid sel nädalal kuulajaid nipid juhtimise ja mentaalse tugevuse teemadel, LHV investorkogukonna juht Nelli Jansoni nägemus turgudel toimuvast ning Bigbanki võlakirjade analüüs.
  Nädala raadiohitid:
  Tõnu Toompark: kui euribor tõuseb 5% peale, siis on üks suur jama
  Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark annab „Investor Toomase tunnis“ oma hinnangu Tallinna börsil esindatud kinnisvaraga seotud ettevõtete üheksa kuu majandustulemustele ning arutleb, mida võiks nendest majandustulemustest ettevõtete käekäigu kohta välja lugeda ja mida need räägivad kinnisvaraturu üldise seisu kohta.
  Saates annab Toompark ka näpunäiteid, millistele aspektidele praegu kinnisvarasse investeerides peaks tähelepanu pöörama ning kuidas võiks mõjutada uuest aastast kehtima hakkav 2% kõrgem käibemaks kinnisvaraturgu.
  Kui oluline on mentaalne tugevus juhtimises? Nõuanded stressiga toimetulekuks
  "Äripäeva juhtimiskooli" saates avati uks põnevatele teemadele, mis puudutavad juhtimist ja vaimset tugevust. Saatekülaline, kogenud koolitaja ja coach Raimo Ülavere jagas väärtuslikke teadmisi pinge maandamisest ja vaimse tervise hoidmisest nii äris kui ka isiklikus elus.
  LHV investorkogukonna juht avas oma praeguseid investeeringuid
  Mina ostan indeksfonde ja teen seda iga kuu, ütles LHV investor kogukonna juht Nelli Janson Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
  Jansonit ei kõiguta fondide ostmisel ka olukord majanduses. Üksikaktsiate puhul vaatab ta aga USA tehnoloogiasektori poole ja tõdeb, et on selle valdkonna suur fänn. Lisaks räägib ta, kas karuturg on läbi ja mida oodata intresside tõstmise osas. Kuidas mõjutab turgu USA presidendivalimised? Kas Euroopas tasub investeerida?
  Bigbanki võlakirjad – märkida või mitte?
  Miks on Bigbanki võlakirjad väiksema tootlusega, kui LHV hiljuti pakutud võlakirjad? Miks kaasab Bigbank kapitali mitmes osas? Mis saab siis, kui sarnaselt LHV võlakirjadele märgitakse ka Bigbanki võlakirjad üle?
  Kõigile neile ja paljudele teistele küsimustele vastas intervjuus Bigbanki tegevjuht Martin Länts.
  EfTEN Capitali juht: intressitõusu mõju hakkame alles nägema
  Intressitõusu lõplikku mõju me tegelikult ei olegi veel majandusele näinud, ütles EfTEN Capitali tegevjuht Kristjan Tamla Äripäeva raadiole.
  Tamla sõnul hakkame alles lõplikku mõju nägema järgmistes kvartalites. Kõige suurema löögi saavad need sektorid ja ettevõtted, kus on laenukoormus olnud kõige suurem. Ta tõdes ka, et võrreldes Skandinaavia ettevõtetega on Eesti kinnisvarafirmad väga kergelt pääsenud.
  Lisaks tuleb juttu olukorrast kinnisvaraturul ja eriti räägitakse ärikinnisvaras toimuvast.
 • Hetkel kuum
Martin Mark: Eesti uus visioon peab olema õigesti fokuseeritud
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.

20 aastat investeerimiskogemust portfellihalduses

Olulisemad lood

Bitcoini tänavune hinnaralli hakkab meenutama eelmist mulli
Suurima krüptovaluuta, Bitcoini hind on tõusnud juba üle 42 000 dollari ja on sel aastal kallinenud enam kui 150%, mistõttu eksperdid hoiatavad uue mulli eest.
Suurima krüptovaluuta, Bitcoini hind on tõusnud juba üle 42 000 dollari ja on sel aastal kallinenud enam kui 150%, mistõttu eksperdid hoiatavad uue mulli eest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Äkki tagandatud börsifirma juht: sisulise koostööni me ei jõudnudki
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Suurfirmade tippjuhid jätkusuutlikkusest: iPhone’i äraviskamine pole lahendus, pikaajaline strateegia on
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
Osta "katkine" aken: Tesla teeb kunagise fopaa rahaks
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Riia raudteejaam kallines 90 miljoni võrra
Rail Baltica Riia pearaudteesõlme ehituse algusest on möödunud kolm aastat – projekt on algselt arvatust tunduvalt kallimaks läinud ning kulud võivad veelgi kasvada.
Rail Baltica Riia pearaudteesõlme ehituse algusest on möödunud kolm aastat – projekt on algselt arvatust tunduvalt kallimaks läinud ning kulud võivad veelgi kasvada.
Eesti õpilased püsivad PISA tabelis Euroopa tipus
Eesti õpilased saavutasid selleaastases PISA testis Euroopa tipptulemuse, mõnes valdkonnas seda jagades, ning on maailmas esikaheksas koos Aasia tippriikidega.
Eesti õpilased saavutasid selleaastases PISA testis Euroopa tipptulemuse, mõnes valdkonnas seda jagades, ning on maailmas esikaheksas koos Aasia tippriikidega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.