Ave Lepik • 2. november 2015 kell 13:47

Narvast pärit naine on Soome edukamaid blogijaid

Fragment Natalia Tolmatšova blogist White Trash Disease.  Foto: White Trash Disease netileht

Täna avaldas Soome maksuamet eelmise aasta maksuandmed, kust selgub, et Narvast pärit Natalia Tolmatšova on üks Soome edukamaid blogereid, kes sellega ka korralikult teenib.

Natalia blogi White Trash Disease on soomekeelne ja seda hakkas ta pidama veidi üle nelja aasta tagasi, kirjutas Yle. Praegu külastab seda elustiilist pajatavat veebipäevikut umbes 20 000 lugejat nädalas.

Narvast pärit Natalia rääkis Ylele, et on edukalt integreerunud Soome ühiskonda ning seda paljuski seetõttu, et õppis kiirelt ära soome keele. „Kolisime perega Narvast Hämeenlinna 1997. aastal. Mina ja mu kaksikõde läksime kohe soome kooli, alguses ettevalmistavasse, aga juba aasta pärast tavalisse klassi. Seal me õppisimegi soome keele ära,“ rääkis Natalia.

Maksuameti täna avaldatud andmetest selgub, et läinud aastal teenis Natalia 71 526 eurot.

Lisaks blogimisele on Natalial ka töökoht: „Blogile kulutan ma nädalas umbes 20 tundi. Võib öelda, et kõik, mis ma teen, puudutab mingil määral ka blogi. Näiteks kui ma lähen restorani, on mul alati kaasas fotokas, seal ma pildistan. Kui lähen sõpradega kinno, siis võtan ka sinna fotoka kaasa.“

Blogi pidamise algusaegadel keskenduski ta ainult oma veebipäevikule. Siis aga tundis, et tahab tegelda veel millegagi. „Mul sai kõrini kodus istumisest ja arvutis kirjutamisest. Tahtsin minna tööle. Esimese normaalse ja päristöö, muide, leidsin ma ka blogist saadud kontaktide kaudu.“

Hetkel kuum