Äripäev • 26 mai 2016

Euroopa rikkamate jalgpalliklubide edetabel üllatab

Manchester Unitedi mängijad  Foto: EPA

UEFA Meistrite Liiga laupäevase finaali eel avaldatud KPMG analüüsist selgub, et Euroopa väärtuslikumate jalgpalliklubide seas on ülekaalus Inglise klubid.

Kui ootuspäraselt on analüüsi järgi Euroopa kõige väärtuslikumad jalgpalliklubid Real Madrid ja Manchester United, mille väärtus ulatub 2,9 miljardi euroni, siis üllatuslikult jääb väärtuse alusel reastatud klubide esikümnesse viis Inglise klubi.

Kolmandal kohal on FC Barcelona 2,8 miljardi euroga. Esikolmikule järgnevad Müncheni Bayern, Arsenal FC ja Manchester City.

Euroopa 32 juhtiva klubi koguväärtus ulatub 26,3 miljardi euroni. Kogu tabelis domineerivad Inglise klubid, moodustades koguväärtusest ligi 40 protsenti. Neile järgnevad Hispaania ja Saksa klubid. Kuigi Itaalia klubisid on 32 hulgas sama palju kui Inglise omi, on nende väärtus vaid 3,1 miljardit eurot ehk alla 12 protsendi tabeli koguväärtusest. Oma klubidega on riikidest tabelis esindatud veel Prantsusmaa, Holland, Portugal ja Türgi.

Inglise Premier League’i kodumaised teleõigused, mille hind on 2,4 miljardit eurot hooaja kohta, mõjutavad oluliselt Inglise klubide väärtust.

Hetkel kuum