Oleg Ossinovski • 6. mai 2015 kell 7:10

Riik röövib rahvast

Oleg Ossinovski  Foto: Eiko Kink

Koalitsioonilepe on, kuidas nüüd öeldagi… amoraalne ja mõttetu. See on suunatud üksnes oma rahva röövimisele, leiab suurettevõtja Oleg Ossinovski.

Võimuleppe kokkupanemise käigus ei sündinud põhimõtteliselt mitte ainsatki otsust selle kohta, kuidas tulusid suurendada. On ainult inimeste röövimise plaan – nii ettevõtjaid kui ka eraisikuid. Pole mitte ainumatki ideed, mitte ainsatki otsust, kuidas riik võiks raha teenida.

Rikkust suurendada võiks riik muu seas ka maksupoliitikaga. On olemas hulk ergutavaid maksupoliitika vahendeid, mis suurendaksid investeeringuid, aitavad luua uusi töökohti, meelitavad investoreid ligi jne. Sellised asju on hulganisti. Midagi säärast koalitsioonileppes ei leidu. Seal on kandev põhimõte, et röövime rahva paljaks ja raiskame selle raha ära. Just niimoodi see välja paistab.

See on kisendav asjatundmatus. Need inimesed ei saa üldse aru, kust raha võetakse. Nad mõtlevad ikka veel, et raha sajab taevast, ja nende ainus ülesanne on see taevast sadav raha laiali jagada. Aga kui taevast sajabki natukene raha, siis tuleb see raha rahvalt ära võtta ja laiali jagada. Ideid pole võimuleppe osalistel mitte mingisuguseid.

Maksumudel peab olema täiesti lihtne. Mingisugused erandeid ei ole vaja. Igasugused erandid, soodustused, dotatsioonid ja muu selline ainult rikub turgu ja takistab konkurentsi, sunnib inimesi tegema ebaõigeid otsuseid.

Tõlgitud Delovõje Vedomostist.

Hetkel kuum