• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keski kriminaalid maanduvad prügilas

  Koit BrinkmannFoto: Andras Kralla

  Keskerakonna poliitikutena kriminaalkaristatud Lauri Laasi ja Jevgeni Solovjovi näitel on välja kujunemas praktika, et avaliku teenistuse heidikud leiavad sõprade-tuttavate abiga kiiresti rakenduse jäätmekäitlusäris.

  Kui jõustunud kriminaalkaristuse tõttu riigikogust lahkuma pidanud Laasi sai selle aasta alul magusa müügi- ja arendusjuhi töökoha Tallinna linnale kuuluvas prügilas, siis korruptandist endine Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov juhatab juba vägesid suurärimees Nikolai Ossipenkole kuuluvas Uikala prügilas. Info Solovjovi uuest ametist tõi avalikkuse ette tänane Põhjarannik
  Meenutame, et Solovjov oli koos Ossipenkoga kaitsepolitseiameti uurimise all, sest ärimehe kommunaalfirma N&V hankevõidud Kohtla-Järvel olid saadud linnapea ja ärimehe omavaheliste kokkulepete tulemusel. Ehk räige korruptsioon kõige ehedamal kujul.
  Kriminaalasja uurimise käigus selgitati välja, et Kohtla-Järve linn maksis tänavate auguremonditööde aktides esitatud valeandmete tõttu Ossipenko firmale üle 850 000 eurot enam, kui N&V-l olnuks õigus saada.
  Iseloomulik on ka see, et linnavalitsus ei esitanud mitte mingisugust nõuet Ossipenko firma vastu. Ja isegi kui mõnel alluval oleks selline jumalavallatu mõte pähe tulnud, siis kuidas ta oleks seda Solovjovile põhjendanud? Mäletatavasti oli Solovjov linnapea ametis terve kohtumenetluse aja ning lahkuda tuli tal alles hiljuti, kui süüdimõistev kohtuotsus lõplikult jõustus.
  Kohtust kehva tervise tõttu pääsenud Ossipenko aga paistab olevat teinud hea tehingu, linnalt virutatud 850 000 euro eest võib kambajõmmi prügila tegevdirektoriks palgale võtta küll.
  Ka Laasi tööelu edeneb hästi. Hiljuti tekitas Tallinna linnavalitsus talle Tallinna energiaagentuuri nõukogu liikme koha, kui senist 12liikmelist nõukogu suurendati veel ühe liikme võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.