Koit Brinkmann • 21. oktoober 2016 kell 9:30

Keski kriminaalid maanduvad prügilas

Koit Brinkmann  Foto: Andras Kralla

Keskerakonna poliitikutena kriminaalkaristatud Lauri Laasi ja Jevgeni Solovjovi näitel on välja kujunemas praktika, et avaliku teenistuse heidikud leiavad sõprade-tuttavate abiga kiiresti rakenduse jäätmekäitlusäris.

Kui jõustunud kriminaalkaristuse tõttu riigikogust lahkuma pidanud Laasi sai selle aasta alul magusa müügi- ja arendusjuhi töökoha Tallinna linnale kuuluvas prügilas, siis korruptandist endine Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov juhatab juba vägesid suurärimees Nikolai Ossipenkole kuuluvas Uikala prügilas. Info Solovjovi uuest ametist tõi avalikkuse ette tänane Põhjarannik

Meenutame, et Solovjov oli koos Ossipenkoga kaitsepolitseiameti uurimise all, sest ärimehe kommunaalfirma N&V hankevõidud Kohtla-Järvel olid saadud linnapea ja ärimehe omavaheliste kokkulepete tulemusel. Ehk räige korruptsioon kõige ehedamal kujul.

Kriminaalasja uurimise käigus selgitati välja, et Kohtla-Järve linn maksis tänavate auguremonditööde aktides esitatud valeandmete tõttu Ossipenko firmale üle 850 000 eurot enam, kui N&V-l olnuks õigus saada.

Iseloomulik on ka see, et linnavalitsus ei esitanud mitte mingisugust nõuet Ossipenko firma vastu. Ja isegi kui mõnel alluval oleks selline jumalavallatu mõte pähe tulnud, siis kuidas ta oleks seda Solovjovile põhjendanud? Mäletatavasti oli Solovjov linnapea ametis terve kohtumenetluse aja ning lahkuda tuli tal alles hiljuti, kui süüdimõistev kohtuotsus lõplikult jõustus.

Kohtust kehva tervise tõttu pääsenud Ossipenko aga paistab olevat teinud hea tehingu, linnalt virutatud 850 000 euro eest võib kambajõmmi prügila tegevdirektoriks palgale võtta küll.

Ka Laasi tööelu edeneb hästi. Hiljuti tekitas Tallinna linnavalitsus talle Tallinna energiaagentuuri nõukogu liikme koha, kui senist 12liikmelist nõukogu suurendati veel ühe liikme võrra.

Hetkel kuum