Tõnu Tramm • 18. juuni 2019 kell 16:00
Arvamused
Ainult tellijale

Tõnu Tramm: kas õpetame elektriauto haukuma?

Alates juulist peavad kõik uued elektriautod turvalisuskaalutlusel hakkama tegema häält. Aga millist, küsib Äripäeva toimetaja Tõnu Tramm.

Eestis arendatav elektriauto Nobe.  Foto: Ints Kalnins

Kõik teavad, kui tähtis ametikoht on autotööstuses disainer. Kehva disainiga võib kogu ettevõtmise pankrotti ajada, nagu juhtus 15 aastat tagasi SsangYongiga. Tippdisainereid ostetakse konkurentidelt üle hingehinnaga ja nii on peadisainer kujunenud automargile suisa omaette kaubamärgiks. Paljud tootjad eelistavad selle teenuse sisse osta ning kuulsad disainistuudiod nagu Bertone, Pininfarina, Italedesign-Giugaro jpt ei vaja pikemat tutvustust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum