Lauri Leppik • 14. august 2019 kell 14:13
Arvamused
Ainult tellijale

Lauri Leppik: kes tahaks jätta oma varbaid pensionireformi tallata?

Pensionireformi kavandav valitsus peab selgelt sedastama, et neid huvitab teise samba tõhusus rohkem kui kogumisest loobujate raha, kirjutab üks praeguse pensionisüsteemi loojaid, Tallinna Ülikooli Eesti demograafia keskuse vanemteadur Lauri Leppik.

Lauri Leppik.  Foto: Andras Kralla

Kolme koalitsioonierakonna otsus siduda teise samba vabatahtlikuks muutmine esimese samba pensionide erakorralise tõusuga kätkeb endas mitut dilemmat. Mida kumbki samm eraldivõetuna täpsemalt tähendaks, selle kohta teab avalikkus seni üsna vähe ja nii keskendubki arutelu erinevate pensionisammude sidumisele kui sellisele.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum