• Jaga lugu:

  Nägus hiinlane astub Teslale kandadele

  Hiina startup Nio meisterdas valmis seitsmekohalise elektrilise linnamaasturi, mis pakub 57 000eurose hinna eest 350kilomeetrist sõiduulatust, kirjutab Autoexpress.

  Hiina elektrisõidukite tootja Nio uus mudel ES8 on koduturul juba saadaval. Koos riigi maksusoodustustega 448 000 jüaanile (57 400 eurot) hinnatud sõiduki saab Hiinas kätte poole odavamalt kui Tesla Model X.
  Kuigi Shangai firma NextEV asutas Nio alles 2014. aastal, on ES8 kenasti viimistletud, viks ja viisakas ning pakub Model X väärilisi sooritusnumbreid. Auto on seitsmeistmeline, alumiiniumist kere ja šassii, õhkvedrustuse ja neljarattaveoga.
  Igale sillale on kinnitatud elektrimootorid, auto kiirendusaeg 0-100km/h on vaid 4,4 sekundit - see number sarnaneb Tesla Model X 90D omale. 70 kWh mahutavusega akupakk pakub 350kilomeetrilist sõiduulatust, laadimisaegu pole siiski veel avaldatud. Pakutakse ka 500kilomeetrise sõiduulatusega mudelit.
  Nio ES8 ostja saab lasta masina akud kolme minutiga välja vahetada, või laadida sõidukist, mis kutse peale ise kohale sõidab. ES8-l on ka autoomne sõidurežiim, mille kaamerad ja sensorid teevad suurematel teedel võimalikuks isesõitmise, just nagu Teslal.
  Esimesed 10 000 ES8 mudelit ehitatakse rikkalikult varustatuna, maksavad 548 000 jüaani (70 200 eurot) ja kannavad nime “Founder Edition”. Ettevõte väidab, et need on juba ka müüdud.
  Millal auto USAs või Euroopas debüüdi teeb, pole veel teada, aga juhid on väljendanud soovi koduturult ka välja kasvada.
  Foto: Nio
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.