Nägus hiinlane astub Teslale kandadele

Nio ES8  Foto: Nio
Andres Haabu • 20. detsember 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Hiina startup Nio meisterdas valmis seitsmekohalise elektrilise linnamaasturi, mis pakub 57 000eurose hinna eest 350kilomeetrist sõiduulatust, kirjutab Autoexpress.

Hiina elektrisõidukite tootja Nio uus mudel ES8 on koduturul juba saadaval. Koos riigi maksusoodustustega 448 000 jüaanile (57 400 eurot) hinnatud sõiduki saab Hiinas kätte poole odavamalt kui Tesla Model X.

Kuigi Shangai firma NextEV asutas Nio alles 2014. aastal, on ES8 kenasti viimistletud, viks ja viisakas ning pakub Model X väärilisi sooritusnumbreid. Auto on seitsmeistmeline, alumiiniumist kere ja šassii, õhkvedrustuse ja neljarattaveoga.

Igale sillale on kinnitatud elektrimootorid, auto kiirendusaeg 0-100km/h on vaid 4,4 sekundit - see number sarnaneb Tesla Model X 90D omale. 70 kWh mahutavusega akupakk pakub 350kilomeetrilist sõiduulatust, laadimisaegu pole siiski veel avaldatud. Pakutakse ka 500kilomeetrise sõiduulatusega mudelit.

Nio ES8 ostja saab lasta masina akud kolme minutiga välja vahetada, või laadida sõidukist, mis kutse peale ise kohale sõidab. ES8-l on ka autoomne sõidurežiim, mille kaamerad ja sensorid teevad suurematel teedel võimalikuks isesõitmise, just nagu Teslal.

Esimesed 10 000 ES8 mudelit ehitatakse rikkalikult varustatuna, maksavad 548 000 jüaani (70 200 eurot) ja kannavad nime “Founder Edition”. Ettevõte väidab, et need on juba ka müüdud.

Millal auto USAs või Euroopas debüüdi teeb, pole veel teada, aga juhid on väljendanud soovi koduturult ka välja kasvada.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt