7. august 2013 kell 4:37

Ta hoiatas inimesi petiste eest

Tänase, 7. augusti Äripäeva arvamusküljel oleks pidanud ilmuma Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemägi vastulause 26. juulil ilmunud artiklile „Linnaosa vanem peidab oma ettevõttes võlgnikust venda“.

Tammemägi väitel ei ajendanud teda Youtubeii üles panema videot „Ettevaatust, petised!“ ning Delfile kirjutama artiklit „Petised ei puhka!“ asjaolu, et Äripäev oli kirjutamas temast artiklit. „Petised, kellest mina rääkisin, esitlevad ennast politseinikena ja nõuavad inimestelt sisse raha, justkui oleks keegi nende pereliikmetest sattunud õnnetusse. Selline väljapressimine on väga tõsine teema ja minu kohus linnajuhina on inimesi selliste petiste eest hoiatada,“ kirjutanuks ta.

Veel kinnitanuks Tammemägi, et ühtegi tema osalusega ettevõtte TT Transfer sõidukit ei ole ja pole kunagi olnud tema venna Erki Evisalu kasutuses. Ning et Evisalu ei ole TT Transfer töötaja, vaid abistab ettevõtte juhti nende omavahelise kokkuleppe kohaselt, siis ei ole ettevõttel ka kohustust töötasu maksmiseks. 

Aga seda vastulauset lehes pole. Kui eeltoodu kõrvale jätta, kujutab valdav osa  vastulausena esitatud tekstist omapoolse hinnangu andmist (sageli kolmandate isikute jutule), mitte loos esinevate faktivigade parandamist. Et aga Tammemägi  teksti lühendamisega selle selguse huvides nõus polnud, siis juhatangi siinkohal kõiki Äripäeva veebilehele, kus tema selgitused täies mahus loetavad.

Autor: Peep Talimaa, Peep Talimaa

Hetkel kuum