• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimisraadio alustajatele

  Kristi SaareFoto: Terje Lepp

  Väikeinvestorist kooliõpetaja Kristi Saare ja logistikuametit pidav Tauri Alas lõid investeerimisraadio alustavale investorile.

  Pelgulinna gümnaasiumi inglise keele ja majanduse õpetaja ning naisinvestorite klubi asutaja Kristi Saare põhjendas Äripäevale Investeerimisraadio nimelise veebiraadio käivitamist sellega, et Eestis pole praegu ühtegi väikeinvestorile suunatud tele- ega raadiosaadet, mis kajastaks investeerimisega kaasnevaid olulisi mõttemustreid.
  Lisaks sellele võimaldab raadioformaat tema hinnangul jagada oluliselt kiiremini palju rohkem informatsiooni, kui seda võimaldaks tekstide kirjutamine. „Teine netisaadete hea külg on see, et see võimaldab teemasid arutada palju vabamas vormis kui kirjutatud postituste puhul,“ kirjutas ta oma blogis.
  Saare märkis, et uuest nädalast esimest korda eetrisse mineva Investeerimisraadio saateteemad on mõeldud eeskätt alustavatele või väikese kogemusega investoritele. „Kui mina ja Tauri investeerimisega alustasime, siis oli väga raske leida informatsiooni teiste inimeste kogemuse kohta,“ möönis ta. „Seda me püüame parandada – tahame rääkida sellest, mis turul toimub, kuidas haldame enda portfelli ja mida teised investorid teevad ning mõtlevad.“
  Tauri Alas kirjutas enda finantsteemalises blogis, et saadet hakatakse tegema 2-4 korda kuus ning esimene saade läheb eetrisse uue nädala alguses. „Räägime investeerimisest, säästmisest, rahast ja kõigest, mis seondub rahaga. Plaanis on raamatute ülevaated ning olulisemate uudiste kajastamine, mis võiksid investoritele huvi pakkuda,“ kirjutas ta. „Mina ei ole mitte kunagi varem raadiosaadet teinud, mistõttu on minu jaoks tegu esmakordse ja huvitava kogemusega.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.