Juhan Lang • 15. mai 2015 kell 8:30

Investeerimisraadio alustajatele

Kristi Saare  Foto: Terje Lepp

Väikeinvestorist kooliõpetaja Kristi Saare ja logistikuametit pidav Tauri Alas lõid investeerimisraadio alustavale investorile.

Pelgulinna gümnaasiumi inglise keele ja majanduse õpetaja ning naisinvestorite klubi asutaja Kristi Saare põhjendas Äripäevale Investeerimisraadio nimelise veebiraadio käivitamist sellega, et Eestis pole praegu ühtegi väikeinvestorile suunatud tele- ega raadiosaadet, mis kajastaks investeerimisega kaasnevaid olulisi mõttemustreid.

Lisaks sellele võimaldab raadioformaat tema hinnangul jagada oluliselt kiiremini palju rohkem informatsiooni, kui seda võimaldaks tekstide kirjutamine. „Teine netisaadete hea külg on see, et see võimaldab teemasid arutada palju vabamas vormis kui kirjutatud postituste puhul,“ kirjutas ta oma blogis.

Saare märkis, et uuest nädalast esimest korda eetrisse mineva Investeerimisraadio saateteemad on mõeldud eeskätt alustavatele või väikese kogemusega investoritele. „Kui mina ja Tauri investeerimisega alustasime, siis oli väga raske leida informatsiooni teiste inimeste kogemuse kohta,“ möönis ta. „Seda me püüame parandada – tahame rääkida sellest, mis turul toimub, kuidas haldame enda portfelli ja mida teised investorid teevad ning mõtlevad.“

Tauri Alas kirjutas enda finantsteemalises blogis, et saadet hakatakse tegema 2-4 korda kuus ning esimene saade läheb eetrisse uue nädala alguses. „Räägime investeerimisest, säästmisest, rahast ja kõigest, mis seondub rahaga. Plaanis on raamatute ülevaated ning olulisemate uudiste kajastamine, mis võiksid investoritele huvi pakkuda,“ kirjutas ta. „Mina ei ole mitte kunagi varem raadiosaadet teinud, mistõttu on minu jaoks tegu esmakordse ja huvitava kogemusega.“

Hetkel kuum