Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas euro pariteet dollarisse saab tõeks?

  EurodFoto: PantherMedia/Scanpix

  Euroopa Keskpank võib lähedal olla majanduse stimuleerimise laiendamisele. Kui Föderaalreserv tõstab samal ajal intressimäärasid, võib euro dollarisse pariteeti jõuda.

  Neljapäeval vähendas Euroopa Keskpank oma inflatsiooniprognoosi ja see on avanud ukse värskete stimuleerimismeetmete rakendamiseks. Arvatakse, et EKP võib laiendada oma stimuleerimisprogrammi, mille maht on hetkel 60 miljardit eurot kuus. Programm saab praeguse seisuga läbi 2016. aasta septembris, vahendab CNBC.
  „Me oleme suhteliselt kindlad, et EKP-l on surve laiendada praegust stimuleerimisprogrammi millalgi neljandas kvartalis,“ ütles investeerimisfirma Macquarie strateeg Nizam Idris. „Küsimus on selles, kas nad hakkavad rohkem ostma või laiendavad stimuleerimist. Ma arvan, et nad suurendavad igakuiseid tugioste,“ ütles ta.
  Sellise stsenaariumi kohaselt arvab ta, et euro kurss kukub aasta lõpuks 1,05 dollarini. Praegu on kurss 1,11 dollarit ja see tähendaks 6protsendilist odavnemist.
  Pariteet on võimalik
  Selleks, et euro jõuaks dollariga pariteeti, peaks EKP lisaks igakuiste ostude suurendamisele pikandama ka stimuleerimisprogrammi kestvust, ütles Idris.
  Selline stsenaarium on tõenäoline vaid juhul, kui arenevate turgude majandusolukord halveneb veelgi ja Föderaalreserv ei hoidu intressipoliitika normaliseerimisest.
  Euro on sellel aastal tugevalt kõikunud. Aasta esimeses pooles oli valuuta Kreeka probleemide tõttu tugeva surve all. Augustis toimus mõningane taastumine, sest aktsiaturgude langemisel nägid investorid eurot turvasadamana.
  Aasta algusest on euro siiski dollarisse odavnenud kokku 8 protsenti. Mõned strateegid ennustavad, et euro kukub aasta lõpuks 1,05 dollarini isegi siis, kui EKP ei hakka oma tugioste laiendama.
  Dollar jätkab tugevnemist
  ANZ panga valuutaturgude strateeg prognoosib, et dollar jätkab tugevnemist – sellele aitab kaasa Föderaalreservi intressimäärade tõstmine. See peaks olema piisav, et euro jõuaks dollari suhtes 1,05 dollarini.
  „Kui EKP suurendab aga stimuleerimisprogrammi ja Föderaalreserv tõstab samal ajal intressimäärasid, siis ei saa välistada ka pariteeti,“ ütles ta.
  Täna jälgivad investorid pingsalt USA töötururaportit, mis peaks andma vihje, kas Föderaalreserv hakkab septembris intressimäärasid tõstma või mitte. Turud ootavad hetkel intressimäärade tõusu pigem oktoobris või detsembris, selgub Reutersi andmetest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.