Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  OPEC panustab nafta nõudluse kasvule

  OPEC prognoosib, et nõudlus nafta järele kasvab.Foto: EPA

  Kui varem said naftatootjad toetuda Hiina õitsvale majandusele, siis nüüd on nad sunnitud otsima uusi võimalusi, vahendab CNBC.

  Naftakartell OPEC tõstis hiljuti hoopis oma globaalse nõudluse prognoose, kuna näeb OECD riikide majanduse elavdumist.
  Septembri raportis tõstis kartell oma tänavust nafta nõudluse prognoosi 1,46 miljonile barrelile päevas, mis on umbes 84 000 barrelit enam kui varasemas raportis. Organisatsioon teatas, et prognoos põhineb oodatust parematel majandusandmetel OECD regioonis, mis hõlmab muu hulgas Euroopat, USAd, Mehhikot, Tšiilit, Jaapani ja Iisraeli.
  Mitmed neist riikidest näitavad praegu tõepoolest küllalt head majanduskasvu tempot. Ajal, mil Hiina majandus pärast finantskriisi õitsele lõi, kiratsesid just nende riikide majandused. Nüüd on olukord pöördunud.
  OPEC usub, et just OECD riigid on need, mis toetavad nõudluse kasvu. Samas hoiatas organisatsioon, et Hiina ja India majanduste takerdumine on väga ohtlik. „Kui OECD kasvu prognoos on endiselt 2% tänavu ja 2,1% tuleval aastal, siis seisavad suured majandusriigid silmitsi kasvavate väljakutsetega,“ hoiatas OPEC, mis alandas nii Hiina kui India majanduskasvu prognoose.
  Hoolimata nafta hindade langusest on OPEC säilitanud oma tootmistasemed. Paljud näevad selle taga soovi näidata koht kätte USA rivaalidele.
  Nafta hind on täna veidi langenud. Brenti nafta barrel maksab 47,69 dollarit ja WTI nafta barrel 44,56 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.