Mait Kraun • 18. detsember 2015 kell 18:12

Bank of America: "Tapatalgud võlakirjaturul"

Bank of America  Foto: Bloomberg

Vahetult enne kolmapäeva, mil Föderaalreserv tõstis intressimäärasid, müüsid investorid miljardites võlakirju, kirjutab MarketWatch.

Enne kolmapäeva voolas võlakirjafondidest nädala jooksul raha välja kiireimas tempos alates 2013. aastast – kokku 11,3 miljardit dollarit, märkis Bank of America Merrill Lynch oma iganädalases raportis. Investorid loobusid kõige enam vähemlikviidsetest ja madalama kvaliteediga varadest, näiteks rämpsvõlakirjadest. Pank pani raporti pealkirjaks „Võlakirjaturu tapatalgud“.

Panga andmetel voolas kõrge tootlusega võlakirjadest nädala jooksul välja 5,3 miljardit dollarit – see on 12 kuu kiireim tempo. Kõige rohkem said sektoris lüüa aga pangalaenu fondid (fondid, mis ostavad kokku pankade poolt välja antud laene). Sellistest fondidest on raha välja voolanud viimase 20 nädala jooksul 19-l. Sellel nädalal oli väljavool aga suurim alates 2011. aastast.

Arenevate turgude võlakirjafondidest voolas välja 2,2 miljardit dollarit, mis on 15 nädala suurim näitaja. USA võlakirjadest võtsid investorid välja 300 vaid miljonit dollarit – raha väljavool on toimunud aga viimase 10 nädala jooksul 9-l.

 

 

 

Hetkel kuum