Olavi Teppan • 16. märts 2016
Jaga lugu:

Frankfurdi ja Londoni börs ühinevad

Deutsche Börse juhist saab ühinenud börside uus juht.  Foto: Reuters/Scanpix

Deutsche Börse AG ja London Stock Exchange Croup plc kirjutasid alla lepingule, millega moodustatakse Euroopa suurim börsioperaator.

London Stock Exchange’i aktsionäridele jääb kokkuleppe järgi 45,6 protsenti, Deutsche Börse aktsionäridele 54,4 protsenti uue ettevõtte aktsiatest. Ühinevate börside tegevjuhiks saab praegune Deutsche Börse juht Carsten Kengeter. LSE juht Xavier Rolet astub tagasi.

Pärast teadet ühinemisläbirääkimistest on Londoni börsi ostmise vastu huvi ilmutanud ka New Yorgi börsi opereeriv Intercontinental Exchange, Inc. Enne ühinemisleppe ametlikku heakskiitu pole Wall Street Journali teatel välistatud ka konkureeriv ostupakkumine teistelt suuroperaatoritelt CME Group Inc ja Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd.

Jaga lugu:
Hetkel kuum