LHV ootas Tallinna Vee kasumile väiksemat langust

29. aprill 2016, 12:45
LHV Pank
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160429/BORS/160429624/AR/0/AR-160429624.jpg

LHV Panga vanemanalüütik Joonas Joost ütles Tallinna Vee tulemuste kohta, et nemad ootasid puhaskasumile 7% langust.

Järgneb Joosti kommentaar.

Kuna prognoosisime SWAP-lepingute väärtuse ümberhindlusest tulenevat negatiivset mõju ning eeldasime eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes suuremaid õigusabi kulusid, siis ootasime puhaskasumi 7,0% vähenemist võrreldes 2015 I kvartali tulemusega.

Tegelikkuses kujunesid nii SWAP-lepingute kui ka õigusabi kulude negatiivne mõju kasumile eeldatust suuremaks, mistõttu kujunes ka 11,7% puhaskasumi langus oodatust mõnevõrra suuremaks. Ehk suures plaanis kujunes dünaamika ootuspäraseks, kuid mõnevõrra prognoositust järsemaks.

Kui kumbki mainitud kasumit vähendanud tegurist ei ole veeäri seisukohast fundamentaalselt oluline (tariifivaidlusega seotud õigusabikulusid käsitleks pigem erakorralise asjaoluna ning SWAP-ide mõjud on tingitud ettevõtte riskijuhtimispoliitikast), siis positiivse poole pealt võib tuua just äri seisukohast olulise asjaolu, et ettevõte suutis külmutatud tariifide keskkonnas brutokasumit 3,3% võrra suurendada. Eeldasime, et see jääb eelmise aastaga samale tasemele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. April 2016, 12:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing