Indrek Mäe • 13. juuni 2016 kell 8:27

Nikkei langeb, tugev jeen pitsitab eksporti

Investor jälgib Aasias börsiindeksi langust.  Foto: Reuters/Scanpix

Jaapani börsiindeks Nikkei 225 alustas nädalat langusega, samas kui jeeni tugevnemine mõjutab negatiivselt riigi peamiseid eksportijaid.

Nikkei langes täna 3,5 protsendi võrra, 16 019,18 punktini. Langus tuleneb sellest, et investorid on sel nädalal aset leidva USA Föderaalreservi ja Jaapani Keskpanga kohtumise suhtes äraootaval seisukohal. Analüütikute hinnangul pole kohtumiselt baasintressimäärade kärpeid oodata, kirjutas BBC.

Turud reageerivad negatiivselt ka jeeni tugevnemisele, mis tekitab probleeme näiteks ekspordist sõltuvatele autotootjatele. Toyota turuväärtus vähenes täna ligi 3,5 protsenti, Honda ja Nissani aktsiad kukkusid isegi üle 4 protsendi.

Turge ning jeeni tugevnemist euro suhtes mõjutab suuresti ka Brexiti oht, mille toimumise kohta saabub selgus 23. juuni referendumil.

Hetkel kuum