Briti pankadesse pumbatakse Brexiti hirmus raha

14. juuni 2016, 14:45
Euroopa Liidust lahkumise toetaja.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160614/BORS/160619863/AR/0/AR-160619863.jpg

Inglise keskpank annab nii Brexitiga seotud hääletuse eel kui järel kommertspankadele lisaraha, et tagada likviidsus turuolukorras, mis võib järgneda Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise otsusele.

Täna toimus kolmest planeeritud rahasüstist esimene ning selle käigus said Inglise kommertspangad 2,46 miljardit naela lisaraha. Nii loodetakse pangad välja aidata volatiilsete turgude tõttu tekkida võivast likviidsuskriisist.

Kommertspankadele antud lisaraha tagatakse nende valduses olevate hüpoteekidega. Sel kuul plaanib Inglismaa keskpank veel kahte rahasüsti, üks neist toimub paar päeva enne referendumit ning viimane 28. juunil.

Suurbritannia rahvas hääletab riigi Euroopa Liitu jäämise üle 23. juunil. Viimaste arvamusküsitluste kohaselt juhivad napilt Brexiti pooldajad ning ka kohalik ajaleht The Sun avaldas täna oma esikaanel eurovastasust propageeriva loo.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. June 2016, 14:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing