• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Verevalamine Türgi börsil jätkub

  Istanbuli börsil jätkuvad ärevad ajad.Foto: EPA

  Türgi börs jätkas täna languskursil, sest investorid tunnevad muret edasiste krediidireitingu kärbete pärast, mis võivad vallandada raha väljavoolu riigist.

  Istanbuli börsiindeks on täna langenud 3,7% võrra ning nii kehva nädalat nähti sealsel börsil viimati 2008. aasta novembris, vahendab Bloomberg. Eile kõigi aegade põhja langenud Türgi liir on täna USA dollari suhtes kallinenud 0,67% võrra.
  Türgi president Tayyip Erdogan teatas, et on riigis välja kuulutanud kolm kuud kestva eriolukorra. Reitinguagentuur S&P langetas Türgi reitingu BB peale, mis on kaks astet allpool investeerimisjärgu reitingut. Samuti on reitingu väljavaade negatiivne.
  Istanbulis tegutseva Deniz Investi ökonomist Ozlem Derici nentis, et kapitali väljavoolu risk jääb püsima, kuniks eriolukorras rakendatavaid meetmeid ei avalikustata. „Vastasel juhul võime näha reitingukärpeid ka Moody’selt ja Fitchilt,“ tõdes ta.
  Türgi asepeaminister Mehmet Simsek püüdis investoreid rahustada, rõhutades, et riigis välja kuulutatud eriolukord ei mõjuta tavakodanikke ja ärisid ning pigem võib tulevikus oodata senisest tõhusamalt toimivat turumajandust ning paremat investeerimiskliimat.
  9. I'm confident #Turkey will come out of this with much stronger democracy, better functioning market economy & enhanced investment climate— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 20, 2016
  Teisalt on globaalsed varahaldusfirmad viidanud investorite üha kasvavale umbusule Türki investeerimise suhtes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Aita valida Aasta Ettevõtja 2021
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.