Pille Ivask • 11. august 2016 kell 5:42

Brexit lööb Briti eluasemeturgu

Rendipindade pakkumised  Foto: epa

Brexit on andnud löögi Briti eluasemeturule: eluasemete müük langes juulis neljandat kuud järjest, vahendab Bloomberg.

RICSi (Royal Institution of Chartered Surveyors) eluasemeturu hinnatõusuindeks langes möödunud kuul viimase kolme aasta madalaimale tasemele. Tehingute arv on langenud aga sama kiiresti kui viimati majanduskriisi ajal.

Suurbritannia otsus lahkuda Euroopa Liidust on tarbijate enesekindlust kõvasti kahandanud. Seda on eeskätt näha kinnisvaraturul, kuhu britid praegu oma raha suunata ei soovi. Eluasemete hinnad langevad RICSi andmeil eriti just Londonis.

Kinnisvarafirmade Acadata ja LSL Property Service andmeil on kinnisvara hindade aastane kasv jõudnud juuli seisuga üksnes 5,5% juurde. Veebruaris oli aastane hinnakasv 8,9%. Tehingute arv on võrreldes 2015. aasta teise kvartaliga vähenenud 20% võrra.

Hetkel kuum