Pille Ivask • 22. september 2016 kell 11:46

Yahoo langes häkkerite küüsi

Yahoo  Foto: epa

Yahoo tegemistega kursis olijate sõnul teatab ettevõte varsti sellest, et häkkerite ohvriks langesid sadade miljonite Yahoo kasutajate andmed, vahendab CNBC.

Allikad ei selgitanud häkkimise täpset ulatust, ent arvatavasti sekkuvad asjasse ka ametivõimud, et juhtumit uurima hakata.

Suve alguses teatas Yahoo, et uurib võimalikku andmevargust. Häkkerid teatasid toona, et neil on ligipääs pea 200 miljonile kontole. “Asi on tegelikult hullem. Palju hullem,” kinnitasid allikad nüüd. Kui Yahoo suvel häkkimist ei kinnitanud, siis allikate sõnul on peagi sellist teadet oodata.

Väidetavalt said häkkerid enda valdusse kasutajanimed ning paroolid, aga ka Yahoo kasutajate isiklikud andmed nagu sünniaeg ning teised e-posti aadressid.

Yahoo on pikka aega probleemidega maadelnud ning mõne kuu eest tuli otsus, et Verizon soovib ettevõtte ära osta. Analüütikud arvavad, et häkkimise ohvriks langemine võib tehingut mõjutada, kuna uued omanikud ei soovi kohe hakata probleeme lahendama. Aktsionärid kardavad, et kokku lepitud 4,8 miljardi dollari suurune müügihind võib kahaneda.

Hetkel kuum