Mait Kraun • 28. september 2016 kell 13:45

Amazoni aktsiale terendab helge tulevik

Amazon.  Foto: EPA

Amazoni aktsia tõusis eile uute rekorditeni, sest JPMorgan tõstis ettevõtte hinnasihti, vahendab CNBC.

JPMorgan tõstis Amazoni 2017. aasta detsembri hinnasihti 1000 dollarini. Varem prognoosis investeerimispank, et jaemüüja aktsia tõuseb 925 dollarini. „Arvame, et Amazon suudab ka edaspidi oma e-kaubandust agressiivselt laiendada,“ selgitas JPMorgan.

Ka tehniline analüüs ja graafikud viitavad sellele, et hinnatõus jätkub. „Viimaste aastate graafik on suurepärane ja trend on üles,“ ütles investeerimisfirma Piper Jaffray tehnilise analüüsi ekspert Graig Johnson.

„Praegu on väga hästi näha, kuidas hind on selgelt piiritletud kanalis liikunud,“ ütles Johnson ning lisas, et tehnilist analüüsi arvestades on järgmine hinnasiht 875-900 dollari vahel.

ACG Analyticsi globaalse makroanalüüsi juht Larry McDonald ütles, et käes on kõige parem aeg Amazoni osta. „Ettevõte on juba aastaid teinud suuri investeeringuid, et käivet suurendada. See ei ole teatud aegadel raha kohe sisse toonud,“ ütles McDonald.

Ka Evercore tõstis hiljuti Amazoni hinnasihi üle 1000 dollari (1015 dollarini). RBC Capital tõstis oma hinnasihi samuti 1000 dollarini. Analüütikute keskmine hinnasiht on 900,21 dollarit, selgub FactSeti andmetest. Praegu kaupleb Amazoni aktsia 817 dollari juures.

Hetkel kuum