Pille Ivask • 25. oktoober 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Saksa ärikindlus viimase kahe aasta kõrgeim

Saksamaa lipp  Foto: epa

Saksamaa ärikindluse indeks Ifo tõusis oktoobris viimase kahe aasta kõrgeimale tasemele, vahendab Bloomberg.

Indeks tõusis oktoobris 110,5 punktini, septembris oli ärikindluse indeks 109,5 punkti. Oktoobri näitaja näol on tegu kõrgeima ärikindluse tasemega alates 2014. aasta aprillist. Bloombergi küsitletud majanduseksperdid prognoosisid selle kuu näitajaks 109,6 punkti.

Indeksit koostava Ifo instituudi andmeil tähendab ärikindluse kasv seda, et Saksamaa ajutine majanduslanguse periood on möödas. Saksamaa tootmine kasvas oktoobris viimase kolme aasta kiireimas tempos, samuti kasvas uute töötajate palkamine. Kõik see on omakorda põhjustatud USA ja Aasia suurenenud nõudlusest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt